Klar for V75 på hjemmebane

 

Thea Sundtjønn og familien var på leit etter en snill familiehest som hun kunne ta lisensen med. De endte opp med Always A Star. Lørdag starter han i V75 på hjemmebane.

 

– I oktober i fjor kjøpte vi han av Cato Antonsen. De beskrev han som en fin og snill lærehest, og siden det er første travhesten til meg og søsteren min passet det bra. Overgangen fra ponni til stor hest har vært stor, men mamma har holdt på med hest hele livet og har hjulpet oss, smiler hun.

Vallaken har plukket med seg et par premier og det er treneren fornøyd med. Hun tror likevel at han har enda mer å hente.

– Han har gjort det greit og plukket litt premier her og der. Til nå har han ikke vunnet noe, men han er alltid med. Jeg er fornøyd så langt, men han kan mer enn det han viser. Det gjelder å få frem det siste lille giret, for jeg tror han har det inne, sier hun.

16-åringen eier Always A Star sammen med lillesøsteren Elida. Begge søstrene har kjørt ponni i flere år, og deler gjerne på ansvaret med vallaken.

– Jeg trener han for det meste selv, men hun er med og trener han innimellom. Vi deler også på stellingen. Hele familien er med og synes det er stas med en sånn familiehest, sier hun.

Ungjenta har jobbet helger hos Øystein Tjomsland det siste året, og har den siste tiden vært i praksis hos Johan Kringeland Eriksen. Det er to trenere hun er takknemlig for.

– Jeg har hentet inspirasjon fra Øystein, men siden jeg har praksis hos Johan er det dit har jeg hatt med meg hesten. Han har hjulpet meg masse og kommet med tips, sier hun og forteller om en normal treningsuke for hesten:

– Vi prøver å la han gå intervaller to ganger i uken. Ved siden av blir det litt joggeturer, også blir han ridd litt innimellom.

Lørdag blir en stor dag for Sundtjønn og familien. De sender ut Always A Star i V75 på hjemmebane.

– Det er veldig gøy, men han står hardt inne i løpet. Siden det er på hjemmebane, ville vi melde og se. Jeg tror han kommer til å henge på, men han må kjempe for å få en bra plassering. Han har tøffe konkurrenter imot, men det er uansett gøy å ha starthest på en sånn dag. Han skal gå en litt hard økt på onsdag, også får han en liten joggetur før løpet, forteller hun.

Sundtjønn har hatt lisensen på ponni i flere år og har nylig tatt lisensen på stor hest.

– Målet er å kjøre han selv og det var tanken bak å kjøpe han. Jeg ville ha en hest og kjøre med selv. Det gjorde det også lettere med tanke på lisenskurset, sier hun.

Dette året håper hun at vallaken skal få vist seg fra sin beste side.

– Målet er å forbedre han. Han kan være litt tråkk innimellom, så det gjelder å holde humøret oppe og få han til å gi det siste lille. Jeg prøver å variere på treningen og gjøre noe nytt, avslutter hun.