Nå må det bli bedre

Camilla Fidje sleit med Varbergs Tina hele 2023 sesongen. Nå håper hun det snur og at den fem år gamle hoppa etter Moe Odin viser kapasiteten sin.

– Tina har slitt med litt forskjellige ting i lengre tid. Nå trenger hun løp i kroppen, så får vi bare se. Hun har slitt med høy muskelverdi og vekst. Det er blitt en svær hest og trengte tiden på å vokse. Her har jeg ikke noen forhåpninger annet enn et fint løp. Hun har vist kapasitet, og vi må nesten bare se, sier hun om onsdagens start.

– Hvordan er hun?

– Hun er veldig hissig. Jeg har egentlig bare prøvd og roe henne ned. Hun er veldig hoppe, veldig Moe Odin hoppe, så hun er spesiell. Hun kom til meg som åring, og jeg har hele tiden hatt tro på henne, også som toåring. Plutselig begynte hun å slite med både det ene og det andre. Det ble et par løp som treåring før hun datt helt ut av det. Håpet er at hun viser kapasiteten sin fremover. Hun er veldig opp og ned, og sliter veldig med brunst. Er hun brunstig går det ikke i det hele tatt, det er en vanskelig hest egentlig. Det var et problem i hele fjor sommer, forteller hun.

Hjemme i Grimstad står det flere hester.

– Her er det flere hester, men det er bare hun som er startklar. Jeg har en fireåring som er sent utviklet, og en gammel traver jeg hadde tidligere. Han går som ridehest nå. Her er det full rulle. Foreldrene mine er med og hele familien holder på, det er trivelig. Pappa kommer og drikker kaffe og skravler, ler Fidje.

– Hva tenker du om årets sesong?

– Jeg håper årets sesong blir bedre enn i fjor. Jeg kjøpte en varmblodstraver i høst, og håper han og Tina viser seg fram i år. Han er imidlertid ikke klar ennå. Fjoråret var veldig dårlig med bare elendighet, og nå må det bli bedre, smiler hun.