Det er det eneste jeg gjør

Benjamin Laurendz er i skyene etter at hans egenoppdrettede Peaceful Azora slo en av Norges største snakk hester på Jarlsberg Travbane mandag.  

Peaceful Azora holdt nemlig unna for Geir Vegard Gundersen-trente Nadal B.R., en av treåringene det stilles størst forventninger til i Norge i år.

 

Og ikke nok med det. I sitt livs andre start travet Grimstad-hoppa 1.15,7.

 

– Det var så gøy. Jeg trodde ikke hun kunne slå den til Gundersen, men det gikk. Hun var kjempeflink selv om hun ikke var helt 100 prosent. Jeg vurderte om vi skulle stryke, men ombestemte meg.  Hun imponerte meg stort, og det var veldig moro. Det er gøy å vinne, men den prestasjonen hun gjør føler jeg meg veldig stolt over. Jeg har avlet henne fram og jobbet med henne selv, da blir jeg rørt altså, medgir han.

Han forteller at interessen for hesten kom etter å ha testet spillet.

– Ja, interessen for sporten kom igjennom å se på trav på tv, og å spille på trav. Dette gjorde jeg ukentlig med fetteren til oldemoren min da vi bodde på samme plass. Han hadde aldri eid hest selv, men var veldig interessert.  Det var grunnen til at jeg ville ha en, slik at han også fikk være med på å eie en egen, det var veldig stas. Dessverre rakk han ikke å oppleve Azora på banen, sier han.

Så nå nyter han hesten alene.

– Sammen har vi lært underveis og det har vært veldig gøy, og jeg har koset meg hele veien. For meg er det viktigst at vi har det fint i lag, pengene har ingen betydning. Om hun ikke vil mer så finner vi bare på noe annet, så lenge vi har det bra sammen. Om hun vil løpe så får hun det, sier han.

Han legger ikke skjul på at travsporten gir mye glede.

– Sporten gir meg veldig mye glede. Det å ha en stall å gå til og være sammen med hesten gir meg mye. Det er det eneste jeg holder på med. Det er ikke tid eller energi til noe annet, og jeg trives veldig godt med det. Jeg har lillesøsteren til Azora også. Egentlig skulle jeg selge henne, men det klarte jeg ikke, hun må jeg begynne å trene nå så hun kanskje kommer seg ut på banen neste år. Også har jeg enda mammaen, hun går bare og koser seg og nyter livet. Om noen vil låne henne til avl er hun tilgjengelig, men hun må stå her. Jeg kan ikke få flere hester nå. Det er ikke billig, men heldigvis kom det inn litt ekstra nå med seieren, smiler han.