– Dette var sykt

Det var stor sport og god underholdning under løpene på travparken fredag, og i hovedrollene sto to flotte hopper fra Sørlandet.

Hjemmehesten Lykkje Tutta, tilhørende Benedicte og Morgan Engdahl, sto for en flott prestasjon i kveldens andre løp. Hoppa gikk frem og satte seg utvendig for lederen runden igjen.

Der ble hun sittende rolig til den siste svingen. Da satte hun inn støtet, og sel v om ledende Jeger solgte seg dyrt var Lykkje Tutta aller sterkest. Det var en velfortjent seier for hoppa som nå har vært på trippelen i de fire siste startene, og blant de fem beste i de ni siste startende.

– Dette var sykt. Hun har vært så god i lang tid og nå kom endelig seieren. Lykkje Tutta har stått på i flere løp, og har gjort det bedre og bedre hver gang, sa trener og deleier Benedicte V. Engdahl i seiersintervjuet etter løpet.

Hun medga imidlertid også at den femårige hoppa har egne meninger.

– Hun er spesiell å holde på med, selv om hun er snill, og vil ha ting på sin måte, kommenterte hun.

Veldig imponerende var også Highland Breeze og Geir Mikkelsen, som tok en populær hjemmeseier i det sjette løpet etter en imponerende sisterunde. Hoppa trykket og trykket på ledende Income i nesten en hel runde, og til slutt ble det en knapp, men sikker, seier.

Ellers ble dagen åpnet med flott seier til fireårstalentet Fyri, som lekte med konkurrentene. Etter løpet kunne oppasser Mats-Andre Rasmussen fortelle at man nå satser på Derby med den lekre unghesten.

I eliteløpet var Alsaker Pumbaa klart best og avgjort enkelt til slutt. Med seieren rundet hesten også en million kroner innkjørt.

Telemarkshestene Twintoulouse og Pelucchi tok seg ellers av hvert sitt løp etter gode prestasjoner. Spesielt Twintoulouse var god da hun tok karrierens åttende seier. Selv om hoppa har vunnet flere ganger før, kom siste seier faktisk så langt tilbake som i november 2020 – ikke rart eier og trener Elisabeth Sagmo sprudlet på seremoniplass.

Kveldens siste løp ble vunnet av en sterkt forbedret Valle Brisa, som greit holdt unna for Øystein Tjomslands treårstalent Gran Eld.