En seier og en galopp

I treårige Thai Ohio har May-Britt og Lage Rosten fra Evje en traver av rett sort.

Det viste den på Bjerke tirsdag kveld der den leverte en debut det luktet svidd av. De siste 500 meterne gikk etter 1.12,3.

Rosten har selv gjort alt med hesten til nylig, da de satte den og stallkompis Thai Greenwich til Fride Hamre i Larvik.

Frode Hamre-traveren måtte strekke på seg til slutt da Papagayo E.-sønnen Daddy Pop kom i stor fart i siste sving. Greenwich var forresten også til start tirsdag, men galopperte med seieren på gaffelen i siste sving.

– Han kodet over for meg, forklarte Hamre etter løpet.

Men det var Brillantissime-sønnen Thai Ohio som var snakkisen på landets hovedbane tirsdag. Hingsten avgjorde på klassehestens vis ved å svare opp hardt angripende Daddy Pop på oppløpet og vinne sikkert med en lengde i mål.

– Jeg var obs på Daddy Pop, som jeg hadde hørt var en god hest. Og det var den, men min var god den og. Lage Rosten har lagt ned et solid arbeid i denne hesten, så er det bare for oss å forvalte det. Det er en god hest dette, sa trener Hamre etter triumfen.