Det er min første løpshest

I prøveløpet sitt gikk Peaceful Azora 18,2. Det er eier Benjamin Laurendz første løpshest og nå er han spent foran fredagens debut for hest og eier på Sørlandet.

Hun har gjort siste treningsjobb og er klar. Etter å ha slitt litt med vekst håper Laurendz at alt er som det skal være.

Og han kjenner på spenningen.

– Jeg har trent henne alene hele veien. Jeg fikk litt hjelp til å kjøre henne inn. Det er den første hesten jeg har holdt på med, og jeg har avlet henne opp selv. Den gamle eieren til avlshoppen står som oppdretter på henne. Men jeg har hatt henne siden hun var føll. Jeg er fornøyd uansett hvordan det går. Hun gikk prøveløpet veldig lett, og har vist at hun har i hvert fall vært fin en gang. Alt annet er en bonus, smiler han.

Han forteller at hoppen er veldig egenrådig, og ikke noen lett hest å ha med å gjøre i utgangspunktet. Samtidig er hun veldig snill, både med folk og andre hester.

– De fleste blir veldig glad i henne. Hun er litt vimsete i trening, men går av seg selv. Hun er ikke så fornøyd når man må holde henne igjen. Hun får være med og bestemme lengden på treningene, og er stort sett veldig glad hver gang hun skal ut. Jeg har aldri måttet drive på henne, og hun koser seg skikkelig når hun får løpe hurtig. Det er en skikkelig morsom og deilig hest å holde på med. For min del er hun drømmehesten. Jeg kunne ikke fått en bedre en og starte med, mener han.

Avlshoppen har han i Grimstad, mens fredagens debutant og lillesøsteren på tre år står på Sørlandets Travpark.

– De står hos Arild Berås på travparken. Det er drømmeplass for min del og perfekt for å trene hest. Avlshoppa står i Grimstad og er nært meg hjemme, forteller han.

Travinteressen har vært i familien og det var en slektning som vekket hans interesse. Det startet med litt V75 og hesteprat. Så kjøpte han sin første hest. Dessverre døde familiemedlemmet for et par år siden.

– Han fikk aldri se Azora blomstre. Akkurat det er litt trist. Vi får prøve å vinne et løp til ære for han. Det hadde vært veldig fint, og i mellomtiden får jeg kose meg med hestene. Travet er en veldig fin måte å samles på, og vi hadde det mye gøy i lag, smiler han.