– Klarer ikke helt å tenke tanken

 

Forrige helg kunne Sandra Svang Gjeruldsen juble etter dobbeltseier i storløp på Bjerke. Fredag håper 23-åringen å juble på travparken. Da sender hun nemlig ut sin egen Mo Svarta i det tredje løpet.

– Jeg er jo litt usikker, for det er sprint. Hun har aldri gått sprint før. Jeg tror imidlertid at hun kan gå alle distanser, hun har styrke, men også litt fart. Kanskje vi endrer litt på ting til løpet. Jeg vurderer nemlig å rive fremskoene, men må se an hvordan banen blir, forteller hun.

Svang Gjeruldsen understreker at femårshoppa hennes kommer til løpet i god form.

– Hun var veldig god sist da hun ble andre på Klosterskogen. Jeg var veldig fornøyd med henne da, og hun er på riktig vei, fortsetter hun.

Den unge sørlandskvinnen har hatt hoppa siden hun var unghest.

– Hva kan du si om utviklingen fra starten og frem til i dag?

– Mo Svarta er en veldig grei hest. Tidligere var balanseringen en utfordring, men det har blitt bedre. Hun har aldri vært skadet og har utviklet seg fint hele veien. Det eneste minuset er vel at hun kan bli litt het og vil veldig fremover, forklarer hun.

I juli i fjor fikk den unge kvinnen oppslag i alle travmedia da hun kusket Mo Svarta til seier på travparken. Til over 62 i vinnerodds vant ekvipasjen foran Nordsjø Balder, kjørte av hennes arbeidsgiver Øystein Tjomsland. Svang Gjeruldsen satser imidlertid ikke på noen kuskekarriere og setter vanligvis opp andre kusker.

– Jeg vil jo beholde den gode statistikken, smiler hun.

– Det var utrolig gøy å vinne det løpet mot Øystein, og jeg levde lenge på det. Men jeg er ikke den tøffeste i banen, så det er nok greit at andre tar seg av kuskingen, legger hun til.

Apropos det å leve lenge på en seier, må vi spørre den unge kvinnen hvor lenge hun lever på forrige helgs storløpsseier. Hun er nemlig oppasser til både Tangen Bork og Grislefaksen G.L. som tok de to første plassene i Jacob Meyers Pokalløp.

– Det var utrolig morsomt. Tenk det da, dobbeltseier som oppasser. Det kan vel ikke være vanlig? Nå blir det stort i Moe Odins Æresløp på Klosterskogen for begge hestene, og så er håpet at begge blir med i Elitkampen på Solvalla. Man vet jo aldri, men det er håpet, påpeker hun.

Men først er det seiersjakt med Mo Svarta på travparken. Hoppa står fint til på strek og i førstespor.

– Ja, ikke sant? Jeg synes det selv også, men klarer ikke helt å tenke tanken på at min egen hest kommer til å vinne. Det blir spennende, avslutter hun.