Fikk en måned snøfri

 

Det har vært en snøfull vinter på Sørlandet. På en natt kom det halvannen meter hos Gro Tallaksen. Dette ga Despacito fri i en måned. Nå er den seks år gamle vallaken klar for års-debut.

 

 

– De store seiersambisjonene har vi ikke. Vi er fornøyd med en 4-5 premie. Han var egentlig ikke dårlig i det siste løpet før jul. Han ble nemlig bakket sist og alt ble fryktelig feil i det løpet, men han kom godt til slutt. Han er vel omtrent i like god form da som nå. Om han kommer på trippelen blir jeg overrasket, sier hun i nøkterne forhåndsvarsler.

Tallaksen forteller om store snøutfordringer i år, men topp treningsforhold når man bare fikk flyttet på snømassene.

– Det kom halvannen meter omtrent over natta, så det var ikke til å komme igjennom med traktoren gang. Det ga hesten fri en måned. Da vi endelig kom gjennom snøen ble det fine forhold. Vi måtte kjøre bort skuffe for skuffe med snåø, og det tok tre timer å rydde 100 meter. Slike mengder er vi ikke vant til her nede, ler hun.

Etter det har det vært topp snø og isføre.

– Hurtigarbeidet har vi tatt på Sørlandet travpark. Han trenger nok noen løp for å komme skikkelig i gang igjen, tror eieren og treneren.

 

Hun er uansett glad for å være i gang med sesongen.

– Det er veldig godt og komme i gang igjen. Nå ser vi fram mot vår og litt lengre, lyse dager. Jeg håper det er mer utvikling i Despacito. Jeg har en løpshest til, det er en litt spesiell dame. Hun er mest bare treningskompis for Despacio akkurat nå. Ellers har jeg et par tomme avlshopper som går på stas, smiler hun.

Noen store planer er ikke lagt.

– Planene for året tar jeg litt som det kommer. Hovedmålet er å holde hestene friske. Det ble noen løp i fjor og håper vi kan gjøre det i år også. Noen større ambisjoner enn det har jeg ikke nå, erkjenner hun.