– Han har blitt god

Bjønnum Argr er et av hjemmehåpene i V75 på travparken lørdag kveld. Nedenes-hesten står med to seire og en andreplass på de tre siste startene. Trener Gaut Bjønnum, som også er oppdretter og deleier, ser ikke bort fra at det blir en ny topp-plassering på parken.

– Han har vært god i det siste, og jeg tror på en god plassering. Det er ikke utenkelig at han vinner heller, men fra bakspor må det i så fall klaffe. Jeg tror uansett ikke at det er mange i dette feltet som tar han på sitt beste, forteller Bjønnum.

Han er imidlertid klar på at femåringen må holde seg til trav. Vallaken har holdt seg til trav de to siste løpene, men har galoppert en del i karrieren.

– Vi har vært i samme løp som Stilige Odin til Erga tidligere, men den galopperte. Det hjelper ikke å være god, man må komme til mål også. Jeg har vært så lenge i gamet at jeg tar ikke noe på forskudd, fortsetter han.

Bjønnum fikk tilbake femåringen på stallen for noen måneder siden og stortrives med de gode resultatene.

– Han kom tilbake fra Tjomsland i begynnelsen av november og har vært utrolig god i de tre løpene for oss. Nå må jeg legge til at han var veldig godt trent da han kom hjem. Det er Tjomsland som har formet og utviklet han. Jeg har ikke gjort noe annerledes og bare trener på, sier Bjønnum.

– Er du overrasket?

– Nei, egentlig ikke. Han har blitt god. Vidar trodde han kom til å passe bedre på et mindre sted, og hesten virker å trives veldig godt nå. Han har roet seg litt. Kanskje en stor stall ikke var optimalt for han, påpeker han.

Bjønnum Argr ble toer i Vinterserien-løpet på Forus 13. januar. Et nytt, godt resultat kan kvalifisere Moe Argr-sønnen for finalen, hvilket Bjønnum understreker er mål. Noe større mål har ikke gjengen i Stall Meyerdrømmen foreløpig, men eierpsevdonymet forteller hva som er den aller største drømmen.

– Det er jeg og sønnen, to kamerater av han og svigerdatter som utgjør Stall Meyerdrømmen. Navnet sier vel det meste. Da jeg vokste opp var Jacob Meyer-løpet det aller størst, større enn Derby og alt annet. Nå innser jeg at det ikke er spesielt sannsynlig at vi kommer til å vinne løpet i fremtiden, men drømmen holder jeg på, smiler han.

Bjønnum har tre hester på treningslista. I tillegg til Bjønnum Argr trener han også fireårige Bjønnum Oda og toåringe Bjønnum Rappen, alle avkom til hans egenoppdrettede Bjønnum Mai. Han blir 75 år, og trives godt å holde på med de tre søsknene.

– Jeg må ha noe å pusle med, vet du, og det er fint å ha litt å gjøre. Bjønnum Oda har startet to ganger og gjort gode løp begge gangene. Hun er flink. Toåringen har vi bare begynt med, men det virker også som en fin type, avslutter han.