– To seire får VÆRE MÅLET

Torsdag er årets siste løpsdag på travparken. Blant starthestene er begge de to andelshestene til Agder Travforbund, Brazil Broline og Jane Timperley. Ansvarlig for andelslagene, Marion Vatnedalen Ekhaugen, gleder seg til å se hestene i aksjon igjen.

– Endelig er de i forskjellige løp, for de har jo møtt hverandre to ganger på rad og det har blitt dobbeltseier begge gangene. To seire får være målet denne gangen, men begge er hardere ute nå, smiler hun.

I oktober gikk det lokale travforbundet til innkjøp av de to hestene og la de ut i andeler, Jane Timperley i 30 og Brazil Broline i 15 andeler. Vatnedalen Ekhaugen forteller at mottakelsen har vært god.

– Tiltaket har blitt positivt mottatt i sporten. Det gikk ganske fort med salget i begynnelsen, og nå er det bare et par andeler igjen. Derfor er det også morsomt at hestene har gjort det bra. De har virkelig slått fra seg, Jane Timperley med to seire og Brazil Broline med to andre-plasser og en tredjeplass, fortsetter hun.

Å kalle duoen for «Agderhester» er imidlertid ikke helt riktig.

– Vi tenkte at det omtrent bare kom til å bli med folk fra Agder, men tvert om. Eierne er faktisk spredt over hele landet. I tillegg til lokale fra Agder er det med folk fra Rogaland, Hordaland, Østlandet og mer. På nyåret er tanken å ha en samling, men vi skal prøve å legge det til en helg slik at de med reisevei også kan komme, forklarer hun.

– Hvordan er interessen og engasjementet til andelseierne?

– Den er god. Noen er på besøk og kommer på løpene. For andre at de ser på løpene på skjermen, en sender mailer og meldinger etter løp. De følger uansett med, og det virker som det er liv laga. Jeg håper i hvert fall det. Andelslag er en «mild» eierform som utvilsomt er fremtiden, legger hun til.

Vatnedalen Ekhaugen minner om at det fremdeles er noen få andeler igjen hvis noen fremdeles vil være.

– Det er en andel i Brazil Broline og noen få i Jane Timperley tilgjengelig, og månedsprisene er henholdsvis 990 og 600 kroner. Det er bare å ringe meg på 99457920 hvis noen er interessert, avslutter hun.

Bilde: Jane Timperley (7) og Brazil Broline (1) i kamp 6. desember.