Jakter årets første

 

Jan Erik Isaksen har fått sju trippelplasseringer på de 19 startene på stallhestene i år. Seieren har imidlertid uteblitt, men onsdag har sørlendingen en god mulighet.

 

Da seler han ut tre hester, og han ser ikke bort fra at enten Haribo eller Let It Be T.J., som starter i det samme løpet, kan sørge for at det endelig blir tur til seremoniplass.

 

– Feilfritt er begge gode nok. Haribo var ikke langt fra seieren sist, og går, som sist, uten sko fremme. Hun har kvalitet til å vinne, og formen er god, forteller Isaksen.

 

Stallkamerat Let It Be T.J. ble uplassert sist. Hesten leter etter sin første seier, og Isaksen ser ikke bort fra at den kan komme her. Men han er også klar på hvor skoen trykker.

 

– Let It Be T.J. galopperte fra start og tapte veldig mye. Etter det gikk han veldig bra. Det er også en hest som er god nok til å vinne her, men det er en hest som kan galoppere i start. Det er spørsmålstegnet. Kommer han seg feilfritt avgårde er han ikke sjanseløs, fortsetter han.

 

Senere på dagen starter også Wind of Change T.J. Sjuåringen står imidlertid tøft inne i løpet. For tøft, skal vi tro Isaksen.

 

– Han står helt feil til. Det er 1000 kroner det er snakk om, for det er tillegg fra 90 000, og han har tjent 91 000. Hadde han stått på tillegg kunne han kanskje hatt en mulighet, men det blir vanskelig fra tillegg, vurderer han.

 

Dermed hviler seiershåpet på skuldrene til Let It Be T.J. og Haribo, men han vil ikke snakke opp forventningene.

 

– Det er en brukbar mulighet, oppsummerer han.

 

På papiret kan det virke som Haribo har den beste muligheten av de to. For to uker siden tapte den danskfødte hoppe med en halv lengde til Black Book. Isaksen er fornøyd med fireårshoppa som han kjøpte i høst.

 

– Jeg har hatt henne et par måneder. Det var Johnny Kongevold som eide henne, men Haribo sto hos Bo Westergaard siden hun hadde prøvd å kvalifisere seg til det danske hoppederbyet. Det var ikke så langt unna at det gikk, men da hun ikke kom til finalen fikk jeg kjøpe henne. Hun har gjort det fint, og det er ei grei og ukomplisert hoppe som er trivelig å holde på med, avslutter han.

 

Foto: Haribo på Travparken.