– Alltid morsomt å vinne

Årets montechampion på travparken er lokale Martine Finsand. Det var relativt få monteløp på parken i 2023, men championatet var det ingenting å si på – for det var Finsand som både vant flest løp og kjørte inn mest penger.

– Å vinne er selvfølgelig bra. Det var jo ikke så mange monteløp, så det var kanskje ikke så voldsom konkurranse, men det er alltid morsomt å vinne, forteller Finsand.

For ordens skyld: Finsand red seks monteløp, hvilket endte med to seire, en andreplass og en tredjeplass. Til sammenligning ble det for eksempel ingen seire på fem oppsitt for landschampion Helene Kolle.

Det er ikke Finsands første championat. Hun ble amatørchampion på travparken i 2019, og vant også montechampionatet på Klosterskogen i 2015.

– Hvordan har du ellers vært fornøyd med 2023-sesongen?

– Det har vært litt opp og ned. Vi kan vel si at det var greit nok gjennomført, men ikke noen kjempesesong.

Hjemme på stallen står femårige Otilia, niårige Atom Vilde og sistnevntes toårige datter Temse Snella. Ingen av de to første har vunnet i år, men Finsand satser på å snu trenden snart. Toårshoppa Temse Snella viste for øvrig fine fakter i sitt mønstringsløp.

– Stallhestene har det vært mye opp og ned med i år. Veldig opp og ned, egentlig – målet nå er å gjøre det best mulig neste år. Nei, vi satser på et bedre år i 2024, avslutter årets montechampion.

Bilde: Martine Finsand og Trø Ennius