Sandra og Hilde støtter hjemmebanen

Den danskimporterte hoppa Head Over Heels gjør sin andre start i lokal regi da hun starter i det sjette og siste løpet på travparken torsdag.

– Dette er hennes andre start for oss. Hun er fremdeles tung i kroppen og trenger løp. I tillegg har hun en fornuftig kusk i Per Vetle, forteller Sandra Homme Grindheim.

At fireårshoppa havnet på Sørlandet var ganske tilfeldig, og sørlandskvinnen valgte å slå til uten å ha sett Head Over Heels live.

– Vi fikk hjelp fra Eirik Høitomt, som visste vi var på utkikk etter ny hest. Han ringte nemlig og fortalte at denne var til salgs. Deretter hadde jeg dialog med både Eirik og Bo Westergaard, som trente henne i Danmark. Jeg så løpene henne i Danmark på nett, men utenom det ble hun kjøpt usett. Beskrivelsen som Bo Westergaard ga meg har imidlertid vist seg å stemme 100 prosent, fortsetter hun.

Etter å ha fått hoppa på stallen har Homme Grindheim bare skryt å komme med.

– Travmessig er hun startrask og går ellers på det jevne. Ellers er hun ufattelig snill, stor og fin. Jeg har med barna i stallen og det er aldri noen problemer. Hun er fantastisk med dem. Tvillingene mine har forresten døpt henne om til Hilde, så det er navnet hun går under til daglig, smiler hun.

Det er ikke bare barna som er med i stallen. Som Homme Grindheims forrige traver, Dan Mølgård, er Head Over Heels et familieprosjekt. Det er imidlertid nødvendig skal tidskabalen gå opp.

– Vi fortsetter den gode trenden fra Dan Mølgård. Igjen er det et familieprosjekt, for bestefar og hans svoger tar seg av mye av stellet. Det gjør det også mye lettere for meg, for jeg har tvillinger på snart seks år og jobber turnus i helsevesenet. Jeg vet ikke om det hadde gått uten den hjelpen, understreker Homme Grindheim.

Head Over Heels, altså Hilde, kommer til Norge med fine meritter fra Danmark. I fjor vant hun sin kvalifisering til det danske hoppekriteriet, og slo da blant annet Herina Sotto, som ble tredje i hoppeavdelingen av Axel Jensens Minneløp på Bjerke forrige lørdag. I finalen ble det en fjerdeplass. I år har imidlertid ikke ting stemt for fireårshoppa, og i sin debut i ny regi, i slutten av oktober, ble hoppa uplassert. Homme Grindheim tar imidlertid ikke noen pause. Sørlandskvinnen planlegger å starte hoppa i form.

– Jaja, vi starter på. Jeg vil ikke bare trene på og vente på kjempeform. Da starter jeg heller og støtter hjemmebanen, sender henne ut og bidrar til å fylle opp løpene, avslutter hun.