– Jeg skulle jo aldri ha ei hoppe

Torsdag starter en nybliven sørlandshest da Voje Tiril gjør debut i regi Monica Christiansen. Hun og kona Karina Aanonsen har nemlig kjøpt fireårshoppa til Sørlandet – men det var totalt tilfeldig, for Christiansen var i utgangspunktet fast bestemt på at hun ikke skulle ha noen hoppe.

– Trygve Holtebekk tipset meg om at hun var til salgs. Jeg skulle jo aldri ha ei hoppe, men stammen gjorde meg nysgjerrig jeg ringte likevel. Jeg snakket med eier, fikk bilder og synte hun var søt. Da tenkte jeg bare at «greit, vi prøver.» Men jeg hadde ikke tatt henne i øyensyn før transporten sto på gårdsplassen her, smiler Christiansen.

Motvilligheten forsvant dog med en gang som dugg for solen, og nå stortrives hun og kona med fireårshoppa.

– Hun er veldig snill og enkel å holde på med. Jeg har brukt tiden på å bli kjent med henne, og det er en utrolig fin hest, fortsetter hun.

Tidligere i år skapte en ulvetann problemer, og så har det vært litt smårusk, men når ting har fungert har Voje Tiril vist at hun kan. Voje Tiril har startet ni ganger i sitt liv, og vunnet to av disse. Men, ikke bare har paret skaffet seg ei fin hoppe som virker å ha en del ugjort i løpsbanen – som lillesøster til millionærene Voje Maren og Voje Piril, samt gode Voje Linn og Voje Lotta, har Voje Tiril en gullkantet stamme. Dermed blir det i fremtiden bli avl på hun som så definitivt ikke skulle ha noen hoppe.

– Vi jo også i bakhodet at hun har en veldig spennende stamtavle som ei avlshoppe. Det er imidlertid frem i tid, for vi har lyst til å prøve henne i løpsbanen først. Det var også tidligere eiers ønske, at hun skulle få muligheten. Da hjelper det også at vi ikke stresser dette, og det er greit om det tar litt tid før det løser.

Kanskje det kan løsne allerede på torsdag? Christiansen har dog ingen informasjon å komme med for de som lurer på om Voje Tiril er et godt spill.

– Hun er meldt fordi hun står perfekt til i løpet, og for meg handler dette løpet om å se hvor hun står. Det er også litt av grunnen til å bruke Eirik Høitomt på henne. Ikke bare er han veldig flink, men har er også så god på å gi tilbakemeldinger. Det er veldig nyttig for meg, forklarer Christiansen.

– Kan Voje Tiril overraske?

– For å være ærlig så vet jeg ikke. Jeg kjenner henne ikke godt nok og vet ikke helt hvor hun står seg i løp. Det er litt som er nytt her. Nå går hun på broddsko, og det tror jeg er første gang for henne. Så jeg er like spent som alle andre, og kjenner at jeg er litt smånervøs siden det er første gang hun starter for oss, avslutter hun.

Bilde: Voje Tiril vinner i Bergen i april i år (Bergen Travpark)