– Vi må være tålmodige

 

For tre år siden kjøpte de tre søsknene Smoking Volo på åringsauksjonen. Det har imidlertid tatt tid for hesten å komme til start, men mandag var vallaken ute i debuten og endte på en tredjeplass. Det gledet Silje T Gundersen, som eier fireåringen sammen med brødrene Tronn og Nils Ivar.

 

– Jeg var veldig godt fornøyd, for med alt som har vært hadde jeg ikke noen store forventninger på forhånd, forteller hun.

Med den svenske kriterievinneren Villiam som far og 1.11-hoppa Sizzling Volo som mor har trioen er det naturlig å ha forventninger. Disse måtte imidlertid legges bort da hesten begynte å vokse. Selv om verken far, morfar eller mormorsfar er veldig store av seg, er det noe annet med Smoking Volo.

– Dette er en utrolig stor hest, mellom 170 og 180, og han har trengt mye tid. Til tider har han vokst så mye at vi ikke fikk kjørt med han. I vår måtte vi bare slippe han på beite, så at han nå er starthest er bare veldig hyggelig – men vi tar overhodet ikke av etter en tredjeplass. Vi må være tålmodige, fortsetter hun.

De trente i utgangspunktet hesten selv, men flyttet Smoking Volo til Johan Kringeland Eriksen i juli. Det har slått positivt ut.

– Vi flyttet han til Johan slik at han skulle få en litt annen trening og ikke minst litt mer fart. Det tror jeg var fornuftig, legger hun til.

For Gundersen er det fem år siden hun sist hadde starthest, og hun trives med å

– Den siste starthesten var vel Sky Grande G.G. og han gjorde sitt siste løp i 2018. Å ha starthest igjen er morsomt og noe jeg setter pris på, understreker Gundersen

Hun var tidligere en meget habil kusk og står med flere stallmannschampionat tilbake på 1980- og 1990-tallet. Siste løp kjørte hun i 2006, men noe comeback for å kjøre Smoking Volo i løp er ikke aktuelt.

– Nei nei, det frister meg ikke, påpeker hun.

Hun trives imidertid godt i travet og miljøet. På stallen hjemme på Inntjore har man en flott stall med fine treningsforhold og enda bedre miljø. Der stortrives Gundersen.

– Vi er en en fin gjeng på Inntjore og det er et veldig hyggelig miljø. Jeg er i stallen hver dag og fôrer hver morgen før jobb, det er min greie, avslutter hun.