Hornnes-eide Thai Ohio gjør årets tredje start på travparken lørdag. Etter sterk seier her i april har hesten vært opptatt med større fireårsløp i sommer, før det så ble andreplass tilbake på gamle trakter for litt over en uke siden. Eier Jørn Salvesen håper på ny topp-plassering.

– Det er jo bakspor så det er vanskelig å spå på forhånd. Han er god nok til å vinne. Er han på skuddhold mot slutten av løp så kan det gå veien hvis han har dagen. Jeg håper i hvert fall på en trippelplass, forteller han.

Han er imidlertid klar på at det ikke ikke nødvendig er en ulempe for startraske Thai Ohio å starte i bakspor.

– Han kan bruke seg opp for mye i tet eller så kan han havne i dødens, så det er av og til en fordel for han å gå bakfra, fortsetter han.

Har har hatt store forhåpninger til fireåringen i år, og det har vært både opp og nedturer. Både i kvalifiseringen til Jarlsberg Grand prix og Derby ble det helenkle seire, mens hesten skuffet i finalene. I finalen på Jarlsberg ga han seg fra tet, mens det ble for tungt fra dødens i Derby-finalen.

– Det har vært litt … Derby var en nedtur. Jeg hadde forventet at han skulle gå helt til mål, i hvert fall etter kvalifiseringen. Nei, det har ikke klaffet helt i finalene i år. Nå håper jeg bare han kommer med i Axel Jensens Minneløp neste helg, det er målet etter dette løpet. Vi får se om det går, for der kommer det jo noen hester fra Sverige blant annet, så det er ikke så lett å komme med. Ellers så er planen bare å starte han litt gjennom vinteren, det er i hvert fall tanken når jeg snakker med Frode, legger han til.

Salvesen var tidligere del av Stall Hestehoven, men tok over Thai Ohio og lillebror Thai Terminator da Lage og May-Britt Rosten solgte seg ut.

– Det var jo synd, men det går greit å være eneeier. Jeg har imidlertid fremdeles mye kontakt med Lage. Hvem vet, kanskje vi har en andelshest igjen i fremtiden? sier han lurt.

– Toårige Thai Terminator er forresten et fint talent, også. Han står hos Westergaard i Danmark og er klar til å starte i prøveløp når som helst nå. Det blir spennende.

Men først er det altså Thai Ohio, som med seier lørdag kommer til å legge inn en fin søknad om å få være med i Axel Jensens Minneløp.

– Ja, nå håper jeg bare det løser seg med posisjonene underveis, avslutter han.