24 eiere ser til Sørlandet

 

Andelshesten Thai Manhattan har ikke mindre enn 24 eiere. Lørdag retter de siktet mot V75-løp på Sørlandet.

 

Selv om sporet er av den bedrøvelige sorten, klager ikke kretsen rundt hesten og dens amatørtrener Ronny Rustad.

 

– Han har hatt så mange fine spor i det siste at jeg har egentlig bare gått og ventet på et skikkelig dårlig spor. Her er det mange gode hester mot, så vi må være realistiske. Nå er han heldigvis rask fra start og lettplassert, men fra 12. sporet så blir posisjonene avgjørende. Jeg tenker vi får håpe på en god premie, sier Rustad.

 

Han melder om en hest i god form. Sist ble det andreplass etter galopp. Skulle Thai Manhattan gå helt til topps vil det bli årets femte seier.

 

Årets sesong har vært en opptur for eierne i Stall Sundbygaardmidtre, som kjøpte hesten i april.

 

– Det har vært veldig gøy. Hesten er delt opp i 13 andel, og det er totalt 24 personer som er med. Mange har aldri hatt travhest før, og flere kommer fra en ride- og galoppbakgrunn. En av eierne kom for litt til meg og sa at hvis det skulle kjøpes noen flere hester så ville han være det. Det sier vel litt, smiler ildsjelen.

 

Han forteller om topp forhold på Sundby Gård Midtre. Der får han gå vanntredemølle og de rir og trener han i dressur, for å nevne noe. Det er ikke bare andelseierne som trives, det gjør også Rustad. Han er tydelig på hva hestene betyr for han.

 

– Jeg var jo syk i en periode, kunne ikke jobbe og gikk i kjelleren. Hestene har reddet meg, og ikke minst Mc Burney, vår andre hest, har vært min terapihest. Det er utrolig god terapi å holde på med hest, avslutter Rustad.