Endelig i løp

Preben Haagensen sender ut treårige Vallatakter for sin debut på travparken onsdag. Han gleder seg til å endelig se hesten i løp.

– Han har tatt alt på strak arm så langt og ser veldig fin ut. Hesten har heller aldri blitt behandlet heller, så vi har vært heldig. Han har vokst litt, men fungerer fint. Jeg er spent og gleder meg, forteller han.

For Haagensen handler ikke debuten om å vinne, dog vil et godt resultat være en hyggelig bonus. Treneren er imidlertid klar over at prestasjonen er det viktigste.

– Det aller viktigste er at han fungerer bra. Håpet foran debuten er at han gjør et godt løp og er klar for å gå løp. Så har jeg selvfølgelig et ønske at han skal være med blant de fremste, noe annet ville vel vært rart. Hesten må imidlertid vise hva han kan, og jeg skal ikke snakke han opp. Det er imidlertid viktig å komme i gang, for det er noen løp senere i sesongen, legger han til.

For sju år siden opplevde han drømmen da Valla d’Estino vant hoppederby. Den lille hoppa vant 9 av 24 løp. Nå har man et håp om at sønnen skal følge i mors fotspor – men først står debutløpet for tur.

– Først må vi se hvordan han takler å gå løp, men fungerer han som vi håper vil vi selvfølgelig prøve å kvalifisere til noen av de større løpene. Auksjonsløpet blir da det første målet for han, påpeker han.

For Haagensen er det spesielt med Vallatakter. Først hadde han, Geir og Allan Omholt stor suksess med mor Valla d’Estino under stallpsevdonymet Stall Tøffe Spørsmål. Siden har de avlet frem spennende avkom til hoppa. Vallatakter ble solgt på åringsauksjon. Han ble da ropt inn av Espen Edvardsen og da oppdretterne fikk muligheten ble de med videre.

– Det er ekstra spesielt med egenoppdrett. Han er litt større i størrelse enn sin mor, og en meget avslappet type. Vallatakter bruker ikke krefter unødvendig. Han fått mye styrke og mengdetrening i fine løyper på Inntjore. Akkurat nå er det nok mer styrke enn speed, men farten forventer jeg kommer utover sesongen, avslutter han.

Foto: Trav365.no