– Et utfordrende år

 

Det nærmer seg årsslutt, og styreleder Michael Taanevig kan se tilbake på et spesielt år. Her oppsummerer han kort året og ser fremover til 2023.

 

– Det har vært mange sportslige høydepunkt. Til tross for flere utfordringer, blant annet med banen, har vi klart å være oppegående sportslig sett. Jeg må også gi honnør til klubbene, som har vært gode og dyktige. I tillegg har vi også et oppegående anlegg, forteller Taanevig.

 

De sportslige høydepunktene har da også vært mange. Norgesmesterskapene til Odd Herakles og Ulsrud Tea var sportslige perler. Hickothepoohs seier i Kristen T. Gundersens Æresløp likeså. Man skal ikke glemme Mighty Boy som satte banerekord for fireåringer i juli, men det mest uforglemmelige øyeblikket kom nok 8. mars, da Brenne Borken leverte en fantastisk debut på 1.28,5 – kanskje den mest imponerende debuten noensinne?

 

Taanevig er imidlertid klar på at det har vært flere ting å ta tak i.

 

– Det var vært et utfordrende år, for utfordringene har dessverre stått i kø. Kostnadsutfordringene kjenner alle til. Samtidig føler jeg vi økonomisk sett har fått kontroll på kostnadssiden, og ligger an til omtrent break-even i år. Når det gjelder selve banen leter vi enda etter en ny banemester. Å skaffe ansatte som kan dette spesifikke faget, for akkurat her må man kunne faget godt, er en veldig utfordring. Det er ikke mange å ta av, og det tar masse tid å prøve å finne den rette. Det er en stor prosess som er veldig krevende, men vi prøver å få dette landet. Det fungerte heller ikke med daglig leder. Der har jeg påtatt meg å fungere som daglig leder frem til 1. april, til vi har en ny person på plass, forklarer han.

 

For hans egen del ble det også en trist avslutning på sesongen.

 

– Den siste løpsdagen kommer jeg til å huske, for jeg måtte avlive min egen hest, Red Shankly R.S. Det var tøft, legger han til.

 

Inn i 2023 prøver Taanevig å holde fokuset på det positive, og ser muligheter.

 

– Det er krevende å drive et hestesportssenter med 120 hester oppstallet, og det er en stor bygningsmasse. Vi er kanskje litt underbemannet, og skulle nok gjerne hatt en til som jobber med banen. Ellers så håper jeg vi kan leie ut bygningsmassen og at en profesjonell aktør skal drive restauranten. Det kan gi et bedre tilbud og en bedre opplevelse. Forhåpentligvis kan det bidra til å få flere folk til banen, avslutter Michael Taanevig, som ønsker alle god jul og godt nyttår.