– Dette var veldig gøy

 

Med løpene på onsdag er sesongen på travparken ferdig for i år. Det betyr blant annet at man kan begynne å se på listen for å finne årets aktive.

 

Amatørchampion på travparken ble Rune Røyrås. Det var så vidt det holdt for den joviale sørlending.

 

– Dette var veldig gøy. Det var akkurat, men det holdt jo det. Så vidt da. Jeg var kanskje litt heldig at jeg hadde flere andreplasser, forteller Røyrås.

 

Det er lite som tyder på flaks. Selv om både Røyrås og Adrian Solberg Akselsen sto på tre seire, så hadde Røyrås mange flere andreplasser, fem mot Solberg Akselsens ene. Røyrås hadde også fire tredjeplasser. Selv om Solberg Akselsen har en høyere seiersprosent, har Røyrås en høyere trippelprosent. Mens Solberg Akselsen vant med to første- og ett tredjevalg, vant Røyrås med et tredje-, fjerde- og åttendevalg. Flaks? Nei.

 

Det kunne jo også blitt flere seire. På onsdagens løp så Moi Diva (bildet) ut til å hente inn Ringlilja da sistnevnte ble reddet av målstreken. Hoppa har faktisk ikke vunnet i år, men kan godt sørge for å gi horndølen noen seire neste år – for Røyrås vil gjerne vinne igjen.

 

– Championatet er en fin opplevelse. Når man først vinner får man jo lyst til å gjenta og vise at det ikke er tilfeldig. En gang er bra, men to er … vel, enda bedre, smiler han og legger til:

 

– Moi Diva gjør det bra og er ikke langt unna å vinne, mens Vestpol Kongen holder koken, så jeg har absolutt et håp til neste år også.

 

Utenom løpene på onsdag med Moi Diva og First Action er det lite kusking det går i når som vinteren er i ferd med å feste seg. Som hovslager er det nok å gjøre for tiden.

 

– Det går i ett for tiden med skoing. På denne tiden av året skal jo broddene på og det er nok å gjøre. Folk vil ha på vinterdekk på hestene, vet du, småler han.

 

Snart er det dog ferie. Røyrås ser frem til noen dagers fri jula.

 

– Jeg ser frem til litt juleferie. For meg er jul tid for familie og et lite pusterom. Det blir dog ikke noe inaktivitet. Jeg er ikke så flink til å bare ligge på sofaen, men er sammen med familie og gjør også ting som jeg ikke har fått gjort ellers. Og blir det skiføre skal jeg få prøve å tatt meg noen turer. Selve juleaften blir det ribbe. Det blir godt med ro, for nå er det fullt kjør, avslutter han.