I oktober sjokkvant han på travparken til 53 ganger pengene sammen med Rune Røyrås (bildet). Satori K. Divic kommer ikke til å bli mye mer betrodd denne fredagen, men som eier og trener Ivana Divic understreker: – Man kan aldri vite med han.

 

Etter seieren 3. oktober har det blitt tre smultringer for Revenue-sønnen, men de resultatene har sine forklaringer.

 

– Sist han var ute slet han litt med magen, for jeg hadde byttet høy. Gangen før ble han nok brukt litt for mye underveis. Det er ikke hans ting. Han er en type som må ha det servert og helst sitte rolig til oppløpet. Får han et slikt løpsopplegg har han alltid en god spurt, sier hun.

 

Magefølelsen går imidlertid ikke i retning seier.

 

– Han er veldig tøft meldt her, men det var dette løpet han hadde. I utgangspunktet håper jeg på premie. Samtidig, man kan aldri vite med han. Han kan jo sjokkere, det har han jo vist før også, medgir hun.

 

Seier, premie eller ingenting, Ivana er strålende fornøyd med godgutten sin som har navnet sitt fra japansk buddhisme. Satori betyr opplevelsen av opplysning og forståelse av virkelighetens sanne natur.

 

– Det er en veldig snill og en veldig klok hest. Han er flokkleder og oppdrar også unghestene på en veldig god måte. Det er ikke noe tull med han. Navnet «Satori» håpte jeg skulle passe til hesten, siden det blant annet betyr åpenbaring. Jeg ga det til han i håp om at det skulle bli en snill og medgjørlig hest, og det har han også blitt. Det er en hest man kan stole på. Min niese på sju år kan ri han alene, for eksempel, forklarer hun.

 

Senere på dagen seler hun ut First Action. Helt ubetrodd av spillerne ble hesten toer i løp på travparken forrige mandag. Eierinnen, derimot, var langt fra like overrasket.

 

– Ingen hadde troa, men det der er en hest jeg hadde tro på. Det er nemlig en ganske god hest. Hadde Rune kjørt på underveis kunne han kanskje vunnet. First Action er dog helt forskjellig fra Satori. Sistnevnte vil ligge på vent og komme med en skikkelig sluttspurt, mens greien med First Action er at han klarer ikke et taktskifte. Det er en stor hest som trenger tid på å komme opp i fart. Han tåler ikke full fart på slutten veldig godt. Han er ganske rask fra start, for da har han fått tid til å komme opp i fart, men dette er en hest som er sterk og bør gå i et jevnt tempo. Jeg har litt lyst til å bare fortelle Rune at han skal la hesten springe. Det er jo risiko i det også, men noe speedoppgjør til slutt er ikke til hans fordel, understreker hun.

 

Den sjuårige hesten er fremdeles på jakt etter den første seieren, men Ivana føler det er først den siste tiden hesten har vært aktuell for noen seier.

 

– Det er en spesiell type som er fin i travet. Han har imidlertid vært stor og har trengt lang tid på å få styrke. Jeg har hatt han siden han var åring, men det er egentlig først nå at han har begynt å gå til mål, avslutter hun.