– Hadde vært gøy å vinne

 

På Momarken skal NM i monte avgjøres over tre løp lørdag. To kvinner fra Sørlandet deltar, nemlig Malin Berås og Martine Finsand. Berås vant mesterskapet i 2012 og har ikke noe imot å kopiere bedriften 10 år senere.

 

– Jeg ha vunnet NM før. Det var en veldig gøy opplevelse. Det hadde vært gøy å vinne igjen også, men løpene må jo kjøres først, påpeker hun.

 

På Momarken skal hun sette seg opp på Hauan Hero, Pastor Royal og Restless By The Sea i de tre NM-løpene. Berås har ikke ridd noen av de tre hestene før, men er betinget optimist. Hauan Hero har vist stor kapasitet ved flere anledninger, men i to monteløp så langt i karrieren har det blitt galopp begge gangene. Restless By The Sea er også en kapasitetshest. Han har startet i ett monteløp før og rotet seg også bort med galopp. Drømmen vil selvfølgelig være en kopi av prestasjonene i NM i 2012. Da tok hun to seire og en andreplass – også det med tre hester hun aldri hatt ridd før.

 

– Akkurat det var utrolig morsomt. Det var vel ingen som hadde klart det før. Jeg har ikke fått sett så mye på oppsittene på Momarken, men skal selvfølgelig se på det før løpene. Av det jeg har sett virker det til å være tre gode hester. Vi krysser fingrene, forteller hun.

 

Ser man på sesongen så langt, har Berås statistikken på sin side. Hun har vunnet 10 av 30 løp i år, og hele 17 av 30 løp har endte med resultat blant de tre beste.

 

– Året har vært veldig godt. Mange løp har endt med seier og seiersprosenten er høy. Det er jeg naturligvis veldig godt fornøyd med, forklarer hun.

 

En av hestene som har gitt henne flere seire er hennes egen Redneck Woodland. Den siste kom på Klosterskogen i påska (bildet). Noen uker senere ble gleden snudd opp ned da hesten pådro seg et hovbensbrudd. Seks måneder senere er den storvokste hesten langsomt på vei tilbake.

 

– Redneck Woodland begynner å komme tilbake. Hesten har det veldig bra for tiden. Han er glad og fornøyd og vil nok bare komme i gang igjen. Jeg gir han dog ekstra god tid. Det var tross alt et brudd og jeg vil ikke risikere noe som helst. Derfor har jeg også hentet inn en spesialist som skal se på han lørdag så jeg vet nøyaktig status på skaden. Vi skal ikke glemme at han bare er seks år. Han har god tid og det har jeg også. Det er tross alt en hest med enorm kapasitet som jeg ikke vil risikere noe med. Men, jeg gleder meg til han er tilbake, avslutter han.

 

NM i Monte arrangeres de tre første løpene på Momarken lørdag.