– Så ble det svarte natta

 

Etter en nedtur i sommer, har Bernt Ove Johnsen nå begge gullguttene tilbake i banen på travparken onsdag – og han gleder seg som en liten unge.

 

– Det har vært frustrende. Jeg satt med årets hest og årets fireåring, men så ble det svarte natta. Nå ser det imidlertid aldeles flott ut, og vi gleder oss veldig til løpene onsdag, forteller Johnsen.

 

Mens femårige One More Time har vært ute i litt over seks uker med skade, er det dobbelt så lenge siden den seksårige storebroren Alamacose (bildet) startet i løp. Sistnevnte var blant de fire beste i hver eneste start fra 11. april 2021 til samme dato ett år senere. I den perioden ble det fire seire og fem andreplasser på tolv starter, før hesten deretter fungerte dårlig i to løp.

 

– Alamacose datt jo fullstendig sammen på slutten. Veterinæren fant en hevelse bak venstre kne, jeg tror de mente det var den store bøyesenene. Det endte med at han fikk en dobbeltbehandling, for den første sprøyten hjalp faktisk ikke. Da han fikk en behandling til etter karenstiden, tok det imidlertid bare noen få dager før man så en forbedring, fortsetter han.

 

Etter en rolig periode økte medeier Nina Hagen, som står for det daglige med hesten, treningsmengden. Hun snakker i postive ordelag, men vil samtidig ikke snakke forventningene opp før comebackløpet.

 

– Han er veldig fin, frisk og opplagt – og ikke minst i godt humør, forteller Nina Hagen, og legger til:

 

– Han har vært i full trening i seks uker. Vi har trent i sandbanen, han går intervaller og har også vært en gang inne på travparken for et hurtigarbeid. Det ser veldig fint ut, og jeg gleder meg til løpet. Samtidig så er man jo ikke helt sikker på hvor man har en hest som har vært borte i tre måneder. Fungerer han som han skal, bør det i hvert fall bli premie, men siden det er første løpet tilbake er vel alt bedre enn det bare en bonus.

 

Da ting så smått begynte å se bedre ut med Alamacose, begynte Johnsens flotte femåring One More Time å slite. Da hesten startet i Sølvhesten på travparken i juli var noe galt.

 

– One More Time kom jo nesten ikke i mål. Altså, han kom i mål, men var jo langt bak de beste. Etter løpet fant vi ut at han hadde vondt mange steder i beina, og han ble behandlet for betennelse. Nå ser det fint ut og hesten trives. Jeg må jo også si at jeg får god energi når jeg ser at hesten har det godt, smiler han.

 

Det er lett å høre på stemmen til Johnsen at energien er tilstede, og at han er ulidelig spent foran comebacket. Selv om han gjerne snakker om hvor fint alt ser ut, er han imidlertid ikke villig til å snakke om seier.

 

– Alle som starter har et ønske om å vinne. Det er imidlertid en stund siden sist vi var med, så jeg er fornøyd om begge er på trippelen. I tillegg er det også et spørsmål om hva Per Vetle ønsker å gjøre, om han vil ligge i rygg eller gå frem. Han sitter bak begge og kjører med innsiden av hodet. Akkurat det er jeg veldig glad for. Uansett gleder jeg meg veldig til løpene på onsdag, avslutter Johnsen.