NM på travparken:

Verdens beste kommer

KRISTIANSAND: Sist helg vant kaldblodskongen Odd Herakles sprintløpet på Jarlsberg og sendte årstotalen opp i 1,8 millioner. Nå kommer han til Sørlandets Travpark for å passere den magiske to-millionersgrensen.

Han er et unikum, den 12-årige hingsten etter den avdøde Gjerstad-legenden Moe Odin. 12,3 millioner er sprunget inn til nå i karrieren. På 139 løp er det blitt 67 seire.

Nå jakter han nye 250.000 kroner på Sørlandets Travpark.

Målet er et nytt NM-gull. Det skjer nærmest mot alle odds. I våres ble hingsten skadet, og karrieren kunne vært over. Under bedekning falt Odd Herakles og slo det ene benet. Til alt hell endte det bra og etter tett oppfølgning av veterinær og behandling med akupunktur og massasje, er 12-åringen tilbake som en vinner.

#Gleder seg

Nå ser superhestens kusk Tom Erik Solberg frem til NM på Sørlandet.

– Jeg gleder meg. Vi sto over NM i fjor på grunn av andre oppgaver, etter å ha vunnet de tre årene før. Nå er han klar igjen, og jeg har god tro på et fjerde NM-gull, sier han.

Selv om Solberg er optimist, er han klar på at de ikke kommer til noe dekket bord. Dessuten vet han at mye kan skje når distansen er hele 2609 meter.

– Odd Herakles er på vei opp i form. Det er en voksen distanse vi skal ut på og det er mange gode konkurrenter som vil ha skalpen vår. Jeg mener Odd Herakles skal ha en bra sjanse til å vinne, men har respekt for konkurrentene. Det er de beste som kommer i NM, påpeker han.

#Unik

Solberg har vært hestens faste kusk de siste årene og legger ikke skjul på sin forkjærlighet for hesten. De er en samspilt duo.

– Det er et unikum av en hest. Ber du han om noe, gjør han det. Gjerne litt bedre enn du ba om. Han vil vinne og er en ekte konkurransehest. Han skjønner at vi konkurrerer, han skjønner hva det dreier seg om og han skjønner at det handler om å være først i mål. Jeg vil si han er unormalt intelligent til å være en hest, sier han.

For der andre gir opp når melkesyra kommer, har Odd Herakles det ekstra giret.

– Han gjør hva han kan for å vinne. Det er ikke alle som gjør det.

Lørdag 23. juli er duoen på plass på Sørlandets Travpark.

– Ja og jeg gleder meg. Det er alltid stor stemning og topp sport under sommertravet på Sørlandet. Publikum bør kjenne sin besøkelsestid, smiler Solberg.

 

 

Foto:

 

Slik så det ut da Odd Herakles vant en million i Elitkampen på Solvalla siste søndagen i mai.