Jubel i svenskenes storstue

To Sørlandshester tok den lange turen til Solvalla onsdag, og jubelen var stor når det ble dobbeltseier til Sørlandet.

Tangen Trygg, trent av Stine Birkeland, blåste til tet og ledet lenge. Svenske Gott Klirr så veldig farlig ut på oppløpet, men galopperte. En som holdt seg i rett gangart var imidlertid Grislefaksen G.L., som spurtet forbi til seier.

De to Sørlandshestene endte langt foran de andre, og dermed ble det totalt 150.000 svenske kroner med tilbake til Norge.

– I utgangspunktet håpte jeg på god premie, men jeg skjønte to etter hvert at det kunne bli mer. Løpet ble imidlertid helt perfekt for han. I de siste startene har det blitt veldig mye dødens, men denne gangen fikk han et løp man bare kan drømme om. Da spurtet han da også flott til slutt, forteller en smørblid eier og trener Gustav Larsen.

På sine fem siste starter har hesten resultatene 3-2-1-2-1. I sin forrige start på Momarken gikk hesten et fenomenalt løp i dødens, og eieren medgir at det nok aldri har sett bedre ut.

– Han var vel den moralske vinneren på Momarken og tapte bare for Grisle Tore G.L. Jeg tror det er riktig å si at han vel er i sitt livs form. Nå har han gått mange veldig gode løp, påpeker han.

Og med en hest i sitt livs form har han allerede bestemt seg for hvor turen går neste gang. Nå blir det nemlig start på hjemmebane.

– Jeg kommer til å melde i NM. Det er på hjemmebane og får vi premie er det kjempestort. Jeg har hatt to hester i Norgesmesterskapet før, men det vil uansett være et høydepunkt. Jeg er vel rimelig sikker på at han kommer med på poeng. I tillegg tror jeg forresten også det er meningen at Grisle Odin G.L. skal starte der, så da kan jo bli to av mitt oppdrett der. Det er i så fall veldig stort, understreker han.

At det ligger at til start i Norgesmesterskapet med en åtteårige kaldblodstraver i absolutt storform, var ikke så lett å se for seg i fjor høst. Da sto nemlig hesten med en alvorlig skade, og det var også derfor ble sendt hjem til Larsen. Masse oppfølging og riktig trening ser imidlertid ut til å være nøkkelen.

– Han hadde jo en gaffelbåndsskade, og jeg fikk han hjem i november. Da kjørte vi opp til veterinær Ole Einar Sem og sjekket skaden. Sem hadde god tro på at han kom til å komme tilbake og mente at det så fint ut. Jeg begynte å trene opp i desember og holdt på hele vinteren. Det er ei jente som er veldig flink til å ri, Jeanette Hagen, og hun rir mye på han. I tillegg kjører jeg korte intervaller med han. Det ser ut til å være godt for denne hesten, avslutter han.