– Det smakte godt

Lillesandshesten Homme Alcor leverte en solid prestasjon på travparken fredag og tok sin første seier på 12 starter. Ikke rart eier og trener Therese Nyhaven var strålende fornøyd.

– Det smakte godt. Jeg synes denne seieren var fortjent, for han har gått mange gode løp mot tøff motstand, forteller Nyhaven.

På forhånd hadde hun ikke de største seiersambisjonene, og det ble ikke bedre når Homme Alcor tok noen galoppsteg tidlig i løpet.

– På forhånd trodde jeg at han kunne bli nummer to feilfritt, men jeg følte også at storfavoritten var umulig. Når han galopperte, som var rett foran meg i svingen, tenkte jeg at det var kjørt. Han er imidlertid flink til å hente seg inn raskt. I den siste svingen så jeg at det kunne gå, og jaggu hadde vi marginene på vår side. Han gikk flott til mål.

Selv om hesten er seg selv lik, har han fremstått som litt mer fokusert på oppgavene i de tre siste løpene. Da har Vidar Hop kusket, og den erfarne kusken har sørget for å holde Homme Alcor skjerpet hele veien.

– Jeg må gi masse kred til Vidar for kuskingen. Homme Alcor er overhodet ikke den enkleste å kjøre, men de to har funnet ut av hverandre, skryter hun.

Slik gikk løpene:

I det første løpet viste Øystein Tjomsland frem nok en talentfull treåring. Gran Eld tok nok galoppsteg på startsiden mens Komnes Eira dro til tet. Etter passering første 500-meter på 1.36 satte Tjomsland fart fremover med stortalentet. Runden igjen lå han i rygg på andrehesten Komnes Prinsessa, før han snart ble sendt i angrep. Ut på siste bortre langside var det rått parti når Gran Eld kom opp utvendig for lederen. Inn i siste sving satt talentet i tet, og derfra og inn var det bare for Tjomsland å defilere hjem seieren. Vinnertiden var 1.33,4/2140 meter.

Lykkje Tutta var best i gang i det andre løpet, men fikk raskt Homme Alcor utvendig for seg. I den første svingen slo imidlertid Lillesandshesten på en liten galopp, dog uten å tape for mye terreng. Da var det Alm Tanaka som var fremme utvendig for Lykkje Tutta, mens Homme Alcor fulgte en lang lengde bak disse to. Ut på siste bortre langside la Alm Tanaka skikkelig press på lederen, mens Homme Alcor lå i hennes rygg. Ut av svingen ble Homme Alcor lagt ut i angrep, og nedover oppløpet kjempet hesten seg forbi de andre til en knapp seier. Vinnertiden var 1.27,6/1660 meter.

Rockstile R. sto i åttendespor, men spant rett til tet i det tredje løpet. Vel i tet fikk Lars Anvar Kolle styre og stelle hele veien. Da N.Y. Mojito og Magnifique Hall prøvde seg på oppløpet, spurtet treårige Rockstile R. unna på lette ben og tok en helenkel seier. Vinnertiden var 1.18,2a/2140 meter.

I det fjerde løpet dro Lookslikeabank til tet og fikk etter hvert Piece of Raja opp i dødens. Sistnevnte var imidlertid på offensiven og kjørte seg til tet ved utgaven av den andre svingen. 700 meter fra mål angrep S.B.’s Warrior. Da Piece of Raja galopperte inn mot den siste svingen kunne dødenstravende Lincoln Hanover overta ledelsen. Den ledelsen varte til midt på oppløpet. Da kom S.B.’s Warrior og gled forbi til sikker seier. Vinnertiden var 1.17,0a/2140 meter.

Quality Diva forsvarte innersporet fra start i det femte løpet. Storfavoritten Blue Spirit havnet i dødens med Glorieuse Roussac og B.R.U.N. bak seg. Frode Hamre lå lenge i tilbaketrukket dødens, men ned siste bortre langside trykket han på gasspedalen med Blue Spirit. Gjennom den siste svingen var hesten voldsomt på offensiven mot Quality Diva, og ut på oppløpet tok Hamrehesten over. Seieren ble kontrollert foran Caprice Sun og Bellfire, som begge avsluttet bra. Vinnertiden var 1.16,7a/2140 meter.

Strekhesten Lome Pile satt naturlig nok i tet i det sjette løpet, men etter en halv runde galopperte hesten totalt umotivert. Da satt Arkan plutselig i tet med Trø Ennius utvendig. Alt var uendret inn til den siste svingen. Da angrep Glans Tider fra bakerst i feltet. Åsa O.K. gikk mellom, og Glans Tider måtte ut i fjerdespor via siste sving. Ut på oppløpet overtok Åsa O.K., og så i det lengste ut til å ta seieren. Oppunder mål buttet det imidlertid, og da var Glans Tider på plass og tok en knapp seier. Vinnertiden var 1.27,6/2180 meter.

Evjehesten Thai Greenwich ble tatt veldig rolig fra start i det siste løpet. Der fremme kjørte Somewifesomewhere og Radagast Ammik offensivt den første runden, og tempoet var 1.14,7 første 1000 meter. Da lå Thai Greenwich i femte par utvendig. 700 meter fra mål fikk han marsjordre fra Frode Hamre. Da gikk det veldig fort med fireåringen, som raskt var fremme til lederduoen. Ut av den siste svingen hadde hesten koblet grepet, og nedover opløpet bare seilte han unna til en sterk og god seier. Vinnertiden var 1.15,1a/2140 meter.