Holdt på å avlyse, ble en kjempesuksess

– Det ble himla bra. Fine løp, godt publikum og fint vær. Det blir ikke mye bedre enn dette.

Det sier Sanna Svendsen, leder i Lillesand og Birkenes travklubb. Mandag avholdte travklubb sitt årlige pinsetrav med stor suksess, men bare en uke før holdt det på å bli krise. Etter en kveld med intens jobbing fikk man imidlertid veldig godt betalt.

– Det så litt mørkt ut mandagen før, for vi hadde faktisk bare fem påmeldte hester. Vi i styret samlet oss på kvelden og satte oss ned og ringte rundt. Til slutt hadde 51 startende i 11 forskjellige løp, fordelt både på stor hest og på ponny for de små. Det var godt jobbet det, småhumrer hun.

Skylden for den labre interessen på forhånd kan man trygt legge på koronaen. Årets pinsetrav var nemlig det første på tre år.

– Du merker det på folk, for det er nesten uvant at vi har pinsetrav igjen. Vi har ikke hatt denne kjøringen siden 2019 og da er det ikke en fast rutine lenger. Nå er vi imidlertid tilbake og skal bare bygge videre på dette til neste år. Da skal vi gjøre mye av det samme, det eneste er vel at vi da også skal ha seiersintervjuer. Det var noe som ble etterspurt. Det har uansett bare vært positive tilbakemeldinger, og folk gleder seg allerede til neste år, smiler hun.

Travklubben avholder lokalkjøringene på Flaksvannbanen. Den ble bygget i 1987 og i alle år har det vært pinsetrav – med unntak av de to siste årene hvor koronaet effektivt satte en stopper for det. Pinsetravet er en institusjon i lokalmiljøet, og tiltrekker seg mange tilskuere og gode lokale hester. Det sportslige høydepunktet er naturlig nok Ingsons minneløp – som hedrer lokallagets store stjerne på 1980-tallet. Hesten var også eid av Steinar Svendsen, far til Sanna, som således må sies å ha fått travinteressen helt fra fødselen. Hun er veldig glad for å se at interessen fremdeles er sterk.

– Det var mellom 250 og 300 tilskuere, noe som er veldig bra. Så mange tilskuere får du ikke alltid på travløp. Det kom jo mange fine hester også, og det sportslige høydepunktet var utvilsomt Arild Berås som vant Ingsons minneløp med Direktør Ribe. Det er en veldig god hest som det er morsomt å se på lokalkjøring, understreker hun.

Det er mange som må bidra for at en lokalkjøring skal bli noe av. Svendsen er veldig glad for alle som stiller opp.

– Det er imponerende med alle som stiller opp. I travklubben er folk flinke til å stille opp, være med på dugnader og andre ting. Er det møter så kommer folk så det fungerer veldig bra, avslutter hun.

 

 

 

Bilde: Direktør Ribe på seremoniplass etter seieren i Ingsons minneløp sammen med Sanna og Steinar Svendsen. I sulkyen sitter Arild Berås.