– Jeg er redd sjansene er små. De fra tillegg er gode og jeg tror de blir for gode for oss. Jeg ville dog starte på hjemmebane, og blir det en premie er jeg godt fornøyd, sier Ansgar Egeland foran lørdagens V75 på Sørlandet.

At Ringlilja er god nok, er udiskutabelt. Hoppa er den eneste som har beseiret Grislesjefen G.L., en av favorittene i løpet. Hun har startet tolv ganger. Åtte av disse har blitt spolert av galopp, og de resterende fire startene har resultert i tre seire og en andreplass.

– Hun har kapasitet, det har hun vel vist. Men hun blir ofte veldig ivrig og galopperer. Hun vil rett og slett fremover raskere enn hun klarer. Dessverre er hun ikke så enkel å kjøre heller – holder man for mye på henne galopper hun, men slipper man for mye så galopperer hun også. På toppen av det kan du legge til at hun ømfintlig og er sprutredd. Det er sannelig ikke så lett å få henne feilfritt rundt. Hvis hun går feilfritt så skal hun imidlertid være god for en rekordforbedring, påpeker han.

Mange vil nok gitt opp for lenge siden. Den sindige kvindølen har tålmodighet litt over gjennomsnittet – hvilket har vært en nødvendighet helt siden han kjøpte Ringlilja for flere år siden. Heldigvis for hoppa så hadde ikke Egeland det spesielt travelt. Selv om Egeland ville ha en travhest, så ville han mest av alt at hoppa bare hadde det bra.

– Jeg kjøpte henne høsten som treåring, da gikk hun på beite med mora. Hun var hard i gemyttet i begynnelsen, og jeg ble faktisk anbefalt å avlive henne. Man kunne nesten ikke legge på hånden på henne. Jeg brukte imidlertid lang tid på å bli kjent med henne, og hun har roet seg betraktelig. Det trengte hun nok. Trav er morsomt, men det er jo hesten som individ som jeg er aller mest glad i. Helt siden jeg kom borti arbeidshester når jeg var 7 eller 8 år, så har det alltid vært selve hesten som har vært det viktigste for meg, forteller han.

Etter fire år hos Egeland har hoppa det utvilsomt kommet seg, men er fremdeles seg selv lik.

– Når vi trener kan hun bli veldig ivrig, for hun vil alltid fremover. Vi trener bare i bakker, og i veldig rolig tempo. Veiene tillater ikke noe annet heller. Ellers er hun ganske kosete hjemme, men … ja, hun er fremdeles litt spesiell, da, småhumrer han.

Lørdag kan det bli en ny seier på Ringlilja, selv om Egeland er skeptisk. Greit nok at han er fornøyd med premie, men er det virkelig ikke viktig å vinne?

– Altså, det er jo morsomt å vinne. Jeg husker jo når Skogliblesen vant på påsketravet på Klosterskogen 1984, det var kanskje det morsomste jeg har opplevd. Hesten hadde jeg kjøpt av Asbjørn Mehla ikke så lenge i forveien og det var ikke akkurat mange som hadde tro på oss. En premie er imidlertid helt greit for meg, avslutter han.