Elin Gumpen var strålende fornøyd etter at hennes Gompens Hønk la inn en skikkelig sluttspurt og vant V75 på Forus lørdag.

Hesten la inn en solid siste 700 meter, og kusk Svein Ove Wassberg sørget også for at hesten fikk hvile litt i rygg i siste sving. Nedover oppløpet nedkjempet han Mos Lomen, og tok en knapp seier.

– Det var en flott avslutning. Jeg ble helt målløs. En tenker og drømmer, men jeg trodde ikke han skulle være så god, kommenterer hun og legger til at verken propper eller ørehette ble dratt.

Litt spesielt ble det også fordi dette var hestens andre seier på bare ni dager. 3. mars tok nemlig hesten en monteseier på Klosterskogen. Seieren på Forus var verdt 50.000 kroner, og de to seirene gir totalt 66.000 kroner.

– Tenk det da. Dette er jo stort. 50.000 er det meste han har fått med seg i noe løp – og det kommer jo godt med, for han finansierer jo noen av stallkameratene sine, småler hun.

For Elin har flere hester på treningslista og er en del av det både suksessfulle og trivelige miljøet på Hortemo travbane. Flere Hortemohester har utmerket seg i år. Gompens Hønk, Mantus og Quite Perfect har for eksempel alle to seire så langt i år.

– Det er morsomt hvor bra det har gått for oss på Hortemo i år. Det er veldig greit og hyggelig der, og så har vi rimelig leie i forhold til mange andre plasser. Noen ledige bokser er det også. Av og til prøver vi å få til noen fellestreninger, og noen ganger kommer det også noen utenfra og blir med. Så griller vi litt etterpå, og har det kjempetrivelig, forteller hun.

At Gompens Hønk skulle bli en så god hest i hennes regi er litt tilfeldig, for det var så vidt Stiv Kuling-sønnen endte opp hos Elin.

– Jeg fikk han faktisk gratis som åring. Steven Thorkildsen ringte meg og spurte om jeg ville ha den. Jeg hadde egentlig ikke lyst til å ha flere hester akkurat da, og var skeptisk. Jeg dro likevel dit for å så på han, og syntes han var så fin at jeg endte opp med å ta han, smiler hun, og opplyser at Gompens Hønk faktisk først het nettopp Steven.

Og lille Steven har da vokst til å bli meget gode Gompens Hønk. Karrieren ble innledet rolig som tre- og fireåring, før det løsnet skikkelig. Elin forserer ikke hestene sine, men liker heller å bygge styrke. Dette, kombinert med en veldig stor porsjon tålmodighet, får hun igjen for nå med Gompens Hønk. På stallen står tre andre som også har blitt tatt veldig rolig.

– Solmyr Frida er på vei nå. Hun er seks år, men har trengt hele den tiden for å være klar. Det er ei hoppe som så langt bare ikke har hatt fart i beina, og har slitt med aksjonen. Dette kombinert med at hun har vokst hele tiden, gjør at hun rett og slett ikke kunne starte før.  Gompens Ellar, som er sju år, har vært behandlet og er snart tilbake. Han hadde jeg nesten helt gitt opp, for jeg fikk han ikke under fire minutter. Plutselig løsnet det imidlertid, og han gjorde det ganske bra med en gang. Det er en spesiell hest som har vært gjennom operasjoner og kastrering, og som er ganske spesiell i trening også. I tillegg har jeg Gompens Grynet, som er drektig. Hun holdes imidlertid i fin form, legger hun til.

Hun medgir at hun kanskje er litt i overkant tålmodig, men det er også det er som er henne.

– Jeg har kanskje hatt for god tålmodighet, men jeg er jo veldig glad i hestene.  Det er jo ikke bare å kvitte seg med dem, bare fordi de trenger litt tid heller.  Dessuten har jeg jo alltid et håp om at noe skal løse, og er nok generelt en veldig tålmodig person. Jeg gir meg ikke, sånn er jeg bare. Men, det viser seg gang på gang at det lønner seg, runder hun av.