Vestpol Kongen og Øystein Tjomsland dukker opp i V65-finalen. Foto: Hesteguiden.com.

Søndagens løpsdag på Sørlandets Travpark blir den første uten tradisjonell defilering. Vi ber de aktive merke seg hvordan dette gjennomføres.

Før løp skal løpsleder annonsere syv -7- , fem -5-, og tre -3- minutter til start. Dersom banen har lystavler/nedtellingsklokker skal disse også telle ned fra syv minutter igjen til start. Den obligatoriske prøvestarten skal avlegges innenfor tidsrommet fra syv minutter igjen, og være avsluttet innen nedtellingen viser to-2- minutter igjen til start.

Enkelte kusker ønsker å gjennomføre flere prøvestarter med sine hester. Dette er fullt mulig, men den obligatoriske prøvestarten som gjennomføres for stevneveterinæren skal avlegges innenfor dette tidsrommet.

Ekvipasjer som gjennomfører prøvestarten for sent skal sanksjoneres, uavhengig av om det medfører forsinkelse av starten.

Det skal være anledning for andre hester å varme i banen frem til to-2- minutter igjen til start.