– Det hender han glemmer hva han holder på med

Øygard Jakson bestemmer litt selv, og underveis, forteller eier Tor Einar Kornbrekke, som mener det hender han glemmer hva han holder på med.

 

Han lar seg stadig overraske over den ni år gamle vallaken, som har passert 200.000 kronerpå sine 54 starter. Fredag er det klart for ny start på hjemmebanen.

 

– Formen hans skal være bra. Vi startet på torsdag og var veldig spent på forhånd. Det var  lenge siden sist og  han er litt lur. Det er  ikke alltid han tar i 100 prosent, og slik ble det denne gang også. Han kunne liksom ikke holde følge med feltet, og havnet 10 meter bak. Plutselig våknet han til igjen når han husket at han var på oppløpet og han kom inn som nummer tre, ler han.

 

Han sier det føltes som en seier.

 

– Han er utrolig rar den hesten, han legger inn litt pauser men guffer på når det er oppløp. Det er litt moro egentlig, og han er meldt på nytt, så får vi prøve igjen. Jeg tror han liker litt lange løp, og sprint er ikke noe for han egentlig. Kolle har kjørt han ganske fast, og etter siste start sa han at dette var første gang han ble litt sliten, sier han.

– Hvilke tanker har du rundt han videre?

– Det er en veldig trivelig hobbyhest. Han er snill og grei og ha med og gjøre. Hvordan det utvikler seg får vi se. Han er litt ubestemt med farten sin, der bestemmer han selv kan man si. Han ble testet i monteløp for ett års tid siden, med Berås som rytter. Der så det også kaldt ut i siste sving, før han eksploderte på oppløpet og han vant faktisk. Vi må teste ut monte litt mer når det er løp som passer han, de løpene er ofte laget for høygrunnlagshester og det blir for tøft, mener Kornbrekke.

Han forteller om en snill og grei hest.

– Han ble kjøpt som åring rett fra utegang. Temmingen og treningen har jeg gjort selv, så jeg kjenner han veldig godt. Han er veldig trivelig og aldri sur. Det er veldig godt og ha en slik hobbyhest. Når man er på løp så står han bare å slapper av under påseling. Det er aldri stress med han og det setter jeg pris på, medgir han.