– Min store kjærlighet

Trø Ennius på stallen til Johan Kringeland Eriksen har hatt en god sesong i år med fem seire før starten på Klosterskogen søndag. En stor del av æren må tilskrives oppasser Ida-Emilie Brottveit som legger ned sjelen sin i jobben med hesten. Duoen har vært et radarpar i flere år, og Brottveit er klar på hva vallaken betyr for henne.

– Trø Ennius er min store kjærlighet, han betyr utrolig mye for meg. Alt, egentlig, slår hun fast.

Brottveit er en av mange unge i travet som ikke har noen fritidsproblemer. 21-åringen jobber nemlig i butikk til daglig og holder på med Trø Ennius på fritiden. Dermed blir veldig mye av hverdagen planlagt rundt Trø Ennius. Men hvordan begynte historien?

– Vi, min familie, hadde en hest hos Johan tidligere, og etter det har jeg hjulpet til og hatt passhest på stallen. Da Trø Ennius kom til stallen for tre år siden fikk jeg han som passhest, og jeg har tatt meg av han siden det, forteller Brottveit.

Det tok henne ikke lang tid å falle pladask for kaldblodshesten. Selv om åtteåringen har egne meninger har han og Ida-Emilie funnet tonen. Hun synes da også det er en grei hest å holde på med.

– Han er bestemt, men egentlig er han en lettvint hest å holde på med. Ennius har dog mye personlighet. I det daglige er han en blid hest, men hvis det er ting han ikke synes noe om så legger han på ørene og sier fra. Men ellers er han lettvint, altså, smiler hun.

– Hvordan havnet du i travsporten?

– Jeg har på mange måter vokst opp med hester. Min storesøster var tidlig interessert i hest og jeg ble med henne i stallen veldig ung. Min første hest fikk jeg da jeg var 12-13 år, og deretter drev jeg med ponnitrav og på travskolen. Så fikk familien hest på leieavtale og vi kjøpte en hester. Disse ble pensjonert, og dermed har jeg ikke noen egen travhest for øyeblikket. På sikt ønsker jeg det igjen. Trø Ennius gir meg veldig mye, men det er noe spesielt å ha egen hest, avslutter hun.