Kristians drømmehest

Kristian Dokkedal fra Grimstad tar turen til travparken med Tverdals Modina til det første løpet onsdag. Skal man tro statistikken er en seier usannsynlig: hoppa har nemlig fire seire så langt i karrieren, men ingen på hjemmebanen.

– Det er merkelig, det der. Jeg vet ikke helt hvorfor, men hun vinner jo bare på Klosterskogen. Det er jo ikke noe som skal tilsi at det er sånn, så forhåpentligvis brytes vel den trenden før eller siden, smiler Dokkedal.

Han forteller at det egentlig ikke var planen å starte på onsdag.

– Jeg ble oppringt og oppfordret om å etteranmelde siden det bare var fem hester med i løpet. Det er jo en fordel at det bare er seks hester til start. Hun er i fin form, men å vinne tror jeg dog blir tøft. Det er nemlig flere gode motstandere der, kanskje spesielt den fra Oslo. Samtidig, alle løp skal kjøres først. Det har vi jo sett mange ganger i travet, minner han om.

For litt over to år siden fikk han slag, og Dokkedal har hele tiden vært klar på at Tverdals Modina var inspirasjonen som hjalp han å komme tilbake fra den tøffe tiden. Fire måneder senere, i januar i fjor, gjorde hoppa debut og siden har det gått slag i slag. Etter 26 løp står nå Tverdals Modina med fire seire og like mange andreplasser. Dokkedal er klar på at hoppa er gull å ha.

– Det har jo gått veldig fint med både to- og firbeinte siden den gang. Hun har fått god trening, men det har også jeg etter slaget. Det hjelper godt på å ha en hest som venter og trenger deg hver dag, det er både god terapi og god trening. For min egen del har det gått veldig fint og jeg føler meg i god form, fortsetter han.

– Hvordan trener du henne?

– Det er mye variasjon. Noen rolige turer, noen turer med trykkvogn, litt bakketrening og litt annet. Det ser ut til å fungere bra med henne. Det er jo en enkel hest holde på med. Hun er snill og enkel samt trenings- og løpsvillig – rett og slett en drømmehest, skryter han.

– Hun står på Inntjore og jeg har jo gjort alt med henne hele veien. Det eneste unntak er da jeg var syk, da tok Silje [Gundersen] seg av henne på flott vis. Derfor er jeg ekstra knyttet til henne også, avslutter han.