– Stolt og glad

Kjell Løvdal kunne glede seg over seier til Uberg Kos på Klosterskogen søndag. Etter å ha galoppert seg bort i kvalifiseringen til kaldblodskriteriet i sin forrige start gjorde det godt med en opptur.

– En fin seier. Jeg var veldig fornøyd med Uberg Kos. Han rettet seg opp når han fikk gå i eget tempo. Det har jo vært en utfordring med han, for hesten er enda urutinert og vil av gårde. Det er verre når det er i lavere tempo, eller tempo som han synes er for lavt, forteller han.

Tempoet var ikke noe lavere i kriteriekvalifiseringen, men da fungerte det ikke for den talentfulle treåringen etter Bork Odin. Løvdal tok imidlertid ikke det så tungt.

– Han satt i fjerde innvendig i 1.30-fart, men det var ikke raskt nok for han. I tillegg var det masse smatting og skriking i feltet, og han er ikke vant til det. Dermed ble han for pigg og det endte med galopp. For å være ærlig var jeg like glad at han ikke kom med til finalen. Kanskje han er god nok kapasitetsmessig, men jeg føler ikke at han er klar. Jeg var jo også usikker på forhånd om jeg skulle melde nettopp av den grunnen. Dette er en hest som nok er mye bedre forberedt neste år, så vi får ta det igjen da, oppsummerer han.

– Hvor er det skoen trykker?

– Jeg har jo hatt veldig tro på han hele veien, og han har alltid sett ut som et talent. Men samtidig har han veldig mye å lære, for han er veldig usivilisert når han kommer på banen og rundt andre hester. Han er jo vant til å gå alene i skogen og at det er stille og rolig rundt han. Ikke er han vant til å trene i flokk, heller. Uberg Kos må bare gå flere løp for å lære. Derfor kommer jeg nok også til å starte på fremover, slik at han får mer erfaring og rutine, forklarer Løvdal.

Med søndagens seier har stallhestene til Vegårsheiingen nå tatt fem seire i 2023. Løvdal er ikke noe fornøyd med dette, men innser at flere av stallhestene nærmer seg slutten på karrieren.

– Fem seire så langt i år er ikke så mye å skryte av. Jeg har imidlertid mange gamle hester som har vært med lenge, som Troll Svenn. Han har kommet tilbake etter en gaffelbåndsskade, men ikke klart å vinne løp i år. Kanskje det er for mye forlangt at han skal komme tilbake og vinne. Formen er fin, men han er nok litt sliten etter en lang karriere. Uberg Lisa har det heller ikke stemt for. Jeg skulle gjerne hatt noen seire til. Uberg Brage (bildet) har også trengt en god del tid, men det begynner å komme seg. Han var god da han vant på travparken forrige uke, påpeker han.

– Du har seks hester på treningslista. Er det bevisst at det er så få?

– Jeg har jo trappet litt ned, det må jeg innrømme. Samtidig ønsker jeg meg kanskje en eller to til. Men, jeg har også noen unghester og avlshopper ved siden av så det er nok å holde på meg. Jeg har også noen andre fritidsinteresser, så jeg skal alltids få tiden til å gå, smiler han.

En annen ting han også bruker tid på, er sønnen Andreas som gjør det veldig bra i Sverige. Unge Løvdal står der med tre seire på seks trenerstarter siden han startet opp for seg selv – i tillegg til 32 kuskeseire og nesten tre millioner innkjørt der også. Løvdal synes det er kjempemorsomt å se at sønnen gjør det så bra.

– Det er veldig moro, det er helt sikkert. Alt med Andreas er ordentlig artig og jeg får med meg alt. Alt sammen. Vi snakker omtrent daglig og jeg er både stolt og glad over alt han får til, avslutter han.