– Tror det kan bli en fin hest

 

Tidligere i sommer ble Lene Julseths travhest skadet. Forrige helg kjøpte hun seg et nytt håp på Klasseløpsauksjonen på Bjerke – usett. Først dagen etter fikk hun tatt sin nyervervelse i øyensyn, og førsteinntrykket var godt.

 

– Jeg bydde på nett, men hadde ikke sett han før jeg hentet han på Bjerke søndag. Inntrykket var godt, og han var faktisk finere enn jeg trodde og forventet. Jeg godt fornøyd, forteller Lene Karin Julseth.

 

Hun kjøpte Lech Simoni, en sønn til Ens Snapshot og den svenskfødte 1.13-hoppa Sugarbaby for bare 31 000 kroner. Morsfamilien har vært noen generasjoner i Østerrike, og har blant annet produsert to derbyvinnere der.

 

– Han har jo vokst opp i Polen og så litt sliten ut eller en lang reise, kanskje det var derfor folk var litt skeptiske. Men jeg så på stamtavla og la merke til at mesteparten av avkommene har startet og vunnet løp. Ens Snapshot er også en god far. Jeg fikk uansett kjøpt han billig og tror det kan bli fin hest, fortsetter hun, og legger til:

 

– Jeg ville egentlig kjøpe ei hoppe, men så kom vi så langt ute i auksjonen og da slo jeg til.

 

Å kjøpe hest sto egentlig ikke på planen etter som hun hadde starthest i seks år gamle Jovial Star. En alvorlig skade har imidlertid satt denne på sidelinjen.

 

– I utgangspunkt skulle jeg ikke ha hest, men Jovial Star har faktisk gaffelbåndsskade på begge frembeina. Det er litt usikkert hvordan han klarte dette, men fire dager etter siste løp sto han med hevelse og skade på begge bein. I tillegg viste det seg at han har noen gamle griffelbåndskader som er forkalket, og derfor er det usikkert om og når han kommer tilbake. Han blir i hvert fall lenge borte. N skal han få et år fri og så ser vi hvordan det står til. Så i mellomtiden skal jeg holde på med denne, legger hun ti.

 

Nå går hun fra starthest til unghest, noe hun gleder seg til.

 

– Jeg har jo kjørt inn noen unghester før og det er moro. Jeg ser frem til å det, og på det lille jeg har blitt kjent med han så er han en trivelig hest, smiler hun.