Jeg er spent og gleder meg

Martine Finsand tar med seg egenoppdrettede Temse Snella til Biri for Veikle Balders Landsfinale fredag. Det blir førstegangen sørlandskvinnen har egen hest på utstillingen og nå gleder hun seg.

– Dette blir første gang, så jeg er spent og gleder meg. Det blir spennende å se hvordan det går og hva slags karakterer hun får, forteller Finsand.

Hun forteller at man ikke tenkte lang tid på å bestemme seg for å være med da muligheten bød seg.

– Vi har stilt Temse Snella ut i Seljord både i fjor og i år. Der har hun blitt stilt øverst i kvalitet og derfor var hun automatisk invitert til landsfinalen. Å være med der hørtes jo gøy ut, og det er moro å prøve noe nytt, så da ville vi være med, fortsetter hun.

– Og du mønstrer henne selv?

– Ja. Hun er for så vidt grei, selv om hun kan bli litt utålmodig og ikke er så glad i å stå i ro. Det gikk dog greit på dyrskuet, så det går nok greit nå også, smiler hun.

– Men det blir lite trening på akkurat den biten, det må jeg innrømme.

Toårige Temse Snella, ei datter til Voje Faks og Moe Odin-dattera Atom Vilde, har allerede vært ute i mønstringsløp og jogget da på 1.49,6 på travparken. På utstillingen på Seljord så fikk hoppa en åtter i alle kategorier. Hoppa er med andre ord både flott å se på og flink til å trav.

– Det er jo en toåring så hun vokser fælt, men heldigvis ikke noe akkurat nå. Hun er nå en grei størrelse vil jeg si. Kjøreprøven blir spennende, men hun er for så vidt enkel og grei å kjøre. Hoppa er lett-travende og fin, og nå har hun begynt å få litt fart i beina.

– Jeg har jo hatt mora siden hun var tre eller fire år, og Atom Vilde står meg veldig nær. Derfor er det morsomt og litt spesielt at hun har fått frem ei så fin datter. Nå ser jeg bare frem til å vise henne frem, avslutter hun.