Et flott opplegg

 

Sirdølen Alfred Tonstad var forrige med i millionsjansen. Kommisjonæren stortrivdes og skryter av opplegget.

 

– Opplevelsen var fantastisk. Rett og slett et flott opplegg og en fantastisk fin opplevelse. Det var morsomt å bli trukket ut til noe sånt, og ikke noe jeg hadde forventet. Selv om jeg er kommisjonær så trodde jeg de ringte om noe annet, for jeg koblet det ikke med en gang. Når jeg ble oppringte trodde det var noe med stasjonen å gjøre, men etter hvert som jeg fikk summet meg skjønte jeg at jeg skulle være med, forteller han.

 

Tonstad medgir at det er spesielt når 12 mennesker, pluss ledsagere, møtes og vet at en av de forlater løpene som millionær.

 

– Vi ble invitert med ledsager til banen, og fikk tur og opphold spandert. På banen ble vi godt mottatt av Rikstoto og Jansrud, og det ble mye god prat. Før løpet gikk vi også gjennom hestene og kuskene. Det ble jo skikkelig spenning i rommet før selve løpet når man vet at en av oss skal bli millionær om ikke så mange minutter.

 

– Hvilken deltaker var din løpshest i Millionsjansen-løpet?

 

– Jeg ble tildelt Kolli Yx Odin. Han var et åttendevalg i spillet, men var en skikkelig outsider som jeg en hadde litt tro på siden Tom Erik Solberg skulle kjøre han.

 

For noen av deltakerne var litt av spenningen borte tidlig. For Tonstad varte den derimot hele løpet.

 

– Det ble jo hyperspennende underveis, synes jeg. Kolli Yx Odin kom godt i gang fra start og hang fint med i lederryggen. Nylund var litt forbi da han galopperte, men da han forsvant ble det andreplass. Jeg var veldig fornøyd med det resultatet, og Prinsen som vant var for god til å gjøre noe med, påpeker han.

 

Du er Rikstoto-kommisjonær i Sirdal. Hva kan du fortelle om det?

 

– Jeg har vært kommisjonær siden 2008. Det er ikke så mange som bor her, litt over 800 personer, men jeg har et godt miljø rundt meg med faste spillere. I tilegg har vi andelslag hver lørdag hvor vi har med lokale eksperter. Da andelstorget kom åpnet det også et bredere marked, så det fungerer godt.

 

Men det er ikke bare spill for Tonstads del. Han er også med på en spennende treåring.

 

– Jeg er jo med på en andelshest da. Tidligere var det Fairtrader, som var bra men utviklingen stoppet litt opp. Da fikk vi inn en nye spennende hest som Pål Buer tror kan vokse i divisjonene og være en V75-hest. Det er Hank Parker, en treåring som Buer fant i Nederland. Hesten er en Sirdalshest. Det er fem stykker med på eiersiden, noen av de samme som er med å tipper, sier han.

 

– Og dine tanker om Millionsjansen som konsept?

 

– Millionsjansen er veldig moro. Jeg håper virkelig Rikstoto fortsetter med dette, avslutter han.

 

Bilde: Vinner av Millionsjanse-løpet, Prinsen (Ann Nesse)