Joshua B.R ble årets 3-årige varmblodshest. Han startet 6 ganger som resulterte i 2 seiere. Drøye kr. 95.000,- ble innkjørt for året 2020. Han tok også rekorden sin på 15.0. Vi har tatt en prat med andelslag bestyrer, Trygve Galdal bosatt i Oslo men medlem i Åmli Trav – og Hestesportslag.

Joshua B.R ble årets 3-årige varmblods i Agder. Gratulerer!
-Tusen takk

Hvordan vil du oppsummere sesongen?
-Både eiere og trener hadde mye større ambisjoner enn hva resultatene skulle tilsi. Joshua er en stor hest så vi startet ikke før i mai, planen var å la han «sette» seg utover i sesongen, med god tid mellom hvert løp. Var veldig god i begge seiersløpene i Sverige, men skuffet her hjemme. Dog så setter volterekorden på 15,1 Joshua inn på topp 10 listen over tidenes raskeste 3 – års varmblod hingster/vallaker. Etter en skuffende Kriterie kval fikk vi bekreftet vår misstanke om at det var noe med luftveiene, og avdekket «feilstilling av bløt gane». Lars Moen opererte dette i november, så da rakk vi iallfall å bli klare til vintertreningen.

Joshua B.R hvordan fikk du tak i den?
-Jeg ble kjent med Kim Pedersen på auksjonen på Bjerke for noen år siden. Han var akkurat ferdig med travtrenerutdanningen, og en danske i etableringsfasen viste seg å også være en god selger J Vi kjøpte først Shadows Yankee som desv brøt ned med 2 x hovbensbrudd. Kim var så på besøk hos BR under en V-75 kjøring på Leangen da han ringte og sa at «denne må du bare ha», noen få timer senere stod Joshua på bilen på vei til Granli/Kongsvinger.
Joshua er eigd av andelslaget «Stall Gogetthecash». Utrolig moro å eie hest sammen, alle like engasjerte, fakturaen overkommelig å betale, og like moro uavhengig av eierandel. Pulsen er i 190 på alle uansett! Nå må vi bare få vaksinert oss slik at vi kan dra på travbanen igjen!

Han står i trening hos Kim Pedersen, var det ett naturlig valg for dere?
-Vi har troen på konseptet til Kim. Vi hadde noe på gang med Shadows, og når han så kom over Joshua var det naturlig at han fikk muligheten til å levere med den. Kim har sin filosofi, dyktige folk på stallen, flotte stall fasiliteter og gode treningsforhold. Også er det nærme Sverige, det er viktig for oss.
Også hjelper det selvsagt at Kim er en veldig likandes kar, og alltid tilgjengelig på telefon for en statusrapport.

Han startet noen starter i Sverige i fjor. Sender dere han over grensen også i år?
-Målet er bla å ha en hest som kan hevde seg i svenske løp, det er der pengene er, så det blir nok en del starter i vårt naboland. Hesten trives da også veldig bra på svenske baner. Kim har 3-4 svenske baner som sitt «hjemmeområde», og han er heller ikke redd for en Solvalla tur om vi finner det riktige løpet. Finner vi løpet så seler Pedersen opp J

Hva er målsettingen for 2021 sesongen?
-Derby!

Fortell litt om Trygve Galdal, hvem er du og hvordan kom du inn i travet?
-Hele familien min er i Agder, så vi flyttet fra Vestlandet til Åmli tidlig på 80 tallet. Jeg ble kjent med Kjell Løvdal og kom inn i travmiljøet. Han hadde bla Bellobelle i trening på den tiden, og min første traver ble Speedybello e Bellobelle. Travlaget var engasjert i dugnader ifbm med åpningen av Sørlandets travpark, det var en minnerik opplevelse å være der i juli 1988. Ellers rakk jeg å bli kjent med Hortemo, også var jo Påsketravet på Kloster en slager for Åmli gjengen på den tiden.
Jeg bodde i Grimstad noen år, og jobbet der og i Kristiansand før jeg flyttet til Oslo, men mitt medlemsskap i Åmli Trav – og Hestesportslag vil bestå.

Har du flere hester?
-Vi har et andelslag på Ethoca som også står hos Kim. Kom litt sent i gang etter kjøpet i USA, men har funnet seg godt til rette nå. Ethocas norske autorekord ble satt på Sørlandet 2.8! Også var det artig at Ethoca ble den første V-86 vinneren i Norge. Han er jo for øvrig nominert i klassen 4 årige varmblods.
Jeg har også et andelslag på en 2 års hoppe etter Bold Eagle. Kjøpte svenskfødt på auksjon i høst. Planen er at hoppa skal til Km P.

Vi gratulerer nok en gang og ønsker lykke til i sesongen 2021.
Takk igjen.
Jeg ble både overrasket og glad når jeg ble kjent med nominasjonen i regi Agder Travforbund 2020. Jeg hadde dermed et håp om at Joshua skulle bli Årets vbl 3 åring. Jeg tenkte at det blir nok verre å bli kåret til Årets Hest blant alle de gode kandidatene, så det må nok vente til neste års nominasjon.

.
Joshua B.R. Foto hentet fra Facebooksiden til Travtrener Kim Pedersen.