– Jeg gleder meg

 

Terje Fossheim starter som ny drifts- og baneansvarlig på travparken 1. september. Den allsidige hovslageren klarte ikke å si nei da muligheten bød seg.

 

– Jeg ble oppringt og spurt om jeg kunne tenke meg jobbet. Da ble jeg først veldig overrasket, for det var ikke noe jeg hadde tenkt på, men en positiv overraskelse. Det var noe som gjorde meg nysgjerrig og etter et møte var jeg veldig interessert. Det hele gikk veldig fort, faktisk, forteller Fossheim.

 

Han er for tiden hovslager og hovedstarter på både travparken og i Bergen. Nå blir det en annen hverdag fremover, selv om han beholder hovedstarter-oppgavene her i sør.

 

– Jobben som hovedstarter i Bergen blir avsluttet i løpet av året, der er det noen på opplæring som tar over. Ellers har jeg de siste 12 årene også drevet som hovslager. Det er en tung jobb og jeg vil trappe ned. Derfor passer denne nye jobben på travparken veldig godt, fortsetter han.

 

Nå er det noen uker igjen, og Fossheim kribler i beina etter å komme i gang. Travparken er nemlig et sted han veldig gjerne vil jobbe.

 

– Jeg kjenner jo mange der. Nå kjennes det ut som det har blitt en ny giv på parken i det siste. Det kommer til å bli herlig å få jobbe i ett slikt team – jeg gleder meg, understreker han.

 

Fossheim medgir imidlertid at det ikke er bare-bare å være baneansvarlig på travparken. Han er klar over at dette er som å hoppe etter Wirkola.

 

– Dette er litt som å hoppe etter Wirkola, for da Roger var her var jo banen ansett som den beste i landet. Det siste året var trist, for banen var alltid god før det. Så det er jo målet, at det skal tilbake på det nivået.

 

Men det går vel bra?

 

– Jeg vet jo hvordan banen skal se ut, men så var det å få det til da. Det er dog viktig å påpeke at Raimond allerede er her. Han er banemester og skal fortsatt være det mens jeg bistår. Vi må prøve å finne ut av dette sammen, og det er jeg trygg på at vi klarer, avslutter vår nye drifts- og baneansvarlig.