Ingrid Mikkelsen om Tangen Frikk:

 

Det er veldig stort

 

 

Far og datter Geir og Ingrid Mikkelsen seler stadig ut fine vinnere, og viser fram flotte hester gang på gang. Lørdag sender de ut Tangen Frikk i Norgesmesterskapet.

 

 

– Det er veldig stort. Vi fikk han inn på stallen når han hadde 200.000 kroner på kontoen, og nå skal han være med i NM for andre året på rad. Etter at han stabiliserte seg og sluttet med galoppene sine, har han vist seg sterk og god. Det er veldig gøy at han har fått vise fram hva som bor i han, smiler oppasser og trenerdatter Ingrid Mikkelsen.

 

Vallaken til Nils Atle Stødle har endelig fått bra startspor – spor to.

 

– Til vanlig har han enten dårlig spor eller står på tillegg. Han er ikke så startrask og havner dermed naturlig litt bak fra start. Nå som han fikk spor i fremre rekke, kan han henge med i rygg og spare speeden til slutt. Han møter derimot gode hester. I fjor gjorde han det bra og ble fjerde, men da var ikke Tangen Bork med. Om Frikk er i den formen han viste fram sist, så håper jeg han gjøre det like bra som i fjor, sier hun.

 

Niåringen kom inn på stallen til Mikkelsen i 2019 og har økt grunnlaget sitt med 1,2 millioner kroner siden den gang. Det ligger det hardt arbeid bak.

 

– Han er veldig rutinebasert og må ha det på sin måte. Dermed er det viktig å holde rutinene og humøret oppe hjemme i trening. Da går han en blanding av jogg, intervaller og rideturer. Det har vært mye av det samme opplegget helt siden vi fikk han, men vi endret litt mens han var syk for å trene han opp igjen, forteller hun.

 

17-åringen legger ned mye tid i passhestene sine og får resultater ut av det. 1.juli vant Tangen Frikk i Ole Uttisruds minneløp på Momarken.

 

– Jeg bruker mye tid på hestene sammen med pappa. Vi har også flere som hjelper til på stallen. Pappa og Kai Sundberg er de som kjører mest intervaller med Frikk, også tar jeg meg av joggeturene og stellet. Vi er et bra team, og det er veldig gøy at vi er flere om gledene, smiler hun.

 

Selv om de går en spennende helg i møte, gjør ikke kretsen rundt noe nytt foran starten.

 

– Han får slappe av og gå i rutinene sine. Dagen før tar vi en joggetur for å sjekke at alt er som det skal, og på løpsdagen varmer vi han to ganger. Det gjør vi uansett om det er storløp eller vanlig hverdagtrav. Han har hvert fall virket normal i trening, men jeg merker at han har fått selvtillit etter seieren sist, smiler hun.

 

Hvilket resultat reiser dere hjem med og er fornøyd med?

 

– Det er stort bare å få være med. Jeg har ikke så høye forventinger, men håper han viser at han duger i toppen, konstaterer hun.