V65 FREDAG 14. JUNI KL: 17.30. MEXIKANSK AFTEN

Lyktes ved å tenke utradisjonelt

1997-modellen Ann Louise Thorbjørnsen Blikra overtok Sangviksodin for fem år siden. Da var han tre år og ustartet. Det ble en lang vei fram til start, men Ann Louise ville ikke gi opp. Fredag kan vallaken nå en milepel.

– Jeg fikk et tilbud om å overta både Sangviksodin og Flyveren fra Knut Tjomsland, som er far til Øystein og Vidar Tjomsland. Det takket jeg ja til. På det tidspunktet travet ikke Sangviksodin et steg under 2.30 og han slet med motivasjonen. Jeg visste at det var et prosjekt, men hadde lyst til å prøve å få det til, forteller Blikra.

Hun tenkte utradisjonelt for å lokke motivasjonen tilbake.

– Den første tiden ble Sangviksodin nesten bare trent under sal. Jeg rei mye på tur, men hoppet også med Sangviksodin og konkurrerte litt i sprang. Det virket å slå positivt ut, så etter hvert begynte vi å fokusere mer og mer på trav igjen. For to år siden flyttet jeg ham til Sørlandets travpark og da begynte det å løsne ordentlig. Jeg har fått mye god hjelp av Geir Mikkelsen, som jeg nå har hesten oppstallet hos. Sangviksodin gikk prøveløp som 6-åring og har fått premie stort sett hver gang. Han har imponert både meg og mange andre. Jeg synes han har levert veldig fine resultater ut i fra de forutsetningene vi hadde, sier Blikra.

Fredag er det klart for ny start på hjemmebane. Om Sangviksodin vinner runder han 100 000 kroner innkjørt.

– Løpet tar vi som en liten test for å se om det var banen på Klosterskogen han ikke likte da vi startet for en uke siden.

Sangviksodin har virket fin i trening både før og etter det løpet, så det var veldig skuffende at det ble galopp da. Før det travet han inn til to veldig fine annenplasser her på Sørlandet, så jeg tror han er i form. Fungerer han denne gangen finner vi en ny oppgave, om ikke skal han få en sjekk av veterinær, forteller Blikra.

 

Hun har fått et godt forhold til hesten sin.

– Sangviksodin er veldig snill og grei, men han stresser litt om han blir alene. Med selskap er han rolig. Jeg håper vi får mye mer moro sammen. Det som er helt sikkert er at denne hesten blir hos meg så lenge han lever, sier Blikra med et smil.