Fra millionseier til hjemmehåp i V75

Sandra Svang Gjeruldsen (23) opplevde å vinne Elitkampen med sin passhest Tangen Bork på Solvalla helgen som var. Løpet har en førstepremie på én million kroner. Denne helgen starter hennes egne Mo Svarta i V75 på hjemmebane.

– Det å vinne Elitkampen var helt ubeskrivelig og nesten uvirkelig.

Tangen Bork leverte en enorm prestasjon. I fjor ble han nummer to og i år viste han alle at han er den beste. Veldig, veldig artig. Det er en dag jeg ikke kommer til å glemme, forteller Svang Gjeruldsen.

Hun jobber til daglig hos Øystein Tjomsland, men står selv som trener av Mo Svarta.

– Jeg kjøpte henne på auksjon som åring og har gjort alt selv. Hun er en flink hest som stort sett alltid får med seg en premie hjem fra løp, det er jeg godt fornøyd med. I tillegg er hun veldig trivelig å holde på med, sier Svang Gjeruldsen.

– Hva tenker du om sjansene lørdag?

– Ambisjonene er ikke så store denne gangen, for vi møter tøff motstand. Får vi med oss en premie er jeg fornøyd. Jeg river av skoene og setter på en amerikanervogn for å teste, det tror jeg kan slå positivt ut. Jeg skulle gjerne ha kjørt løpet selv, men har ikke kjørt mange nok løp til å kunne kjøre V75. Derfor kusker Vidar Tjomsland. Han har kjørt henne flere ganger og kjenner hesten ganske godt, forteller Svang Gjeruldsen.

Hun håper hoppa har fått noen tips av den nylige Elitkamp-vinneren.

– Jeg har Mo Svarta oppstallet hos Øystein og det er kun tre bokser mellom henne og Tangen Bork inne i stallen. Det er lov til å håpe på at hun har fått noen tips. Jeg trener passhestene mine først, så trener jeg Mo Svarta rett etterpå. Vi har veldig fine treningsforhold på Søgne og trives godt der, sier Svang Gjeruldsen.

 

Foto: Sandra Svang Gjeruldsen sammen med Tangen Bork.