Klar for ponnilandsleir

 

Elida Sundtjønn er en av 150 som skal på årets ponnilandsleir på Klosterskogen. Hun gleder seg til årets høydepunkt.

 

– Jeg var på ponnilandsleiren i Bergen fjor. Da kjørte jeg tre løp, ble disket i to og vant det siste med Gabbe. Det var en bra ponnilandsleir. Den beste jeg har vært på var Leangen sin i 2019. Der tok jeg min første seier med Lønnemoens Tellus. Det var veldig gøy, mimrer hun.

 

I år kjører hun Gabbe og Felix lll i hvert sitt løp. To ponnier hun har ansvaret for sammen med storesøster Thea.

 

– Vi har bare hatt Gabbe i ett år, så vi har ikke hatt så lenge. Felix har vi hatt i litt over ett år, men han har vi bare på lån. Begge ponniene er veldig snille, og jeg og søsteren min deler på jobben. Jeg trener stort sett Gabbe og hun Felix, men vi bytter på å kjøre de i løp.  Planen var egentlig at vi skulle kjøre et autoløp hver, men Gabbe sitt autoløp ble gjort om til volte, forteller hun.

 

15-åringen er fornøyd med løpsoppsettene.

 

– Jeg tror ingen av de står noe dårligere inne i løpet enn de andre og de har lik sjanse alle sammen. Fordelen med løpet til Felix er at han står midt inne i feltet, mens Gabbe står på strek. Det kan blitt litt vanskelig, sier hun.

 

Sundtjønn har som mål at ponniene leverer fine prestasjoner.

 

– Jeg håper at jeg kan komme på trippelen med en av dem, men det hadde selvfølgelig vært gøy å vinne et løp også. Jeg og Gabbe skal ut i et kransløp, så det blir veldig spennende. En krans har jeg ikke fra før, så det hadde vært veldig gøy å vinne, smiler hun.

 

Ponnilandsleiren er ikke årets viktigste mål for Gabbe. Han er fire år og kan starte i Derby for ponniene.

 

– At Gabbe kan starte der er et stort mål. Enn så lenge har han ikke godt fort nok, men etter at jeg har begynt å ri galoppintervaller har han blitt mer gira. Det er en ponni som er under utvikling og har mer fart inne, konstaterer hun.