FEIRER EM-TUR MED NY DRAKT

 

Om to måneder blir det Finland-tur på Rune Røyrås, som skal representere Norge i Europamesterskapet for amatører. Akkurat det hadde han ikke forventet seg.

 

– Jeg visste ikke engang at jeg var aktuell for å representere Norge. Da jeg fikk vite at jeg var valgt ut ble jeg derfor både overrasket og veldig glad. Det blir jo gøy å være med i EM. Jeg har jo faktisk aldri vært i Finland før, det har aldri vært noe jeg har hatt i tankene heller, forteller Røyrås.

 

– Det var andreplassen i NM for amatører som ble lagt til grunn for at dem plukket meg ut. Nå er jeg glad jeg var med i NM, smiler han.

 

Han ser frem til fire dager i de tusen sjøers land.

 

– Det er tre løp i Helsinki onsdag 9. august, og ytterligere tre løp i Lahti dagen etter. Så er det skikkelig opplegg rundt dette med velkomst den åttende og noen fellesturer slik at vi kan få se oss litt rundt også, legger han til.

 

EM-plassen «feires» med ny drakt, og Røyrås hadde ingen problemer med å fikse ny sponsor.

 

– Nå blir det ny drakt med ny sponsor. Det var jo litt lettere å få sponsor med alt dette, og Maskinsalg på Evje stilte gjerne opp som ny sponsor. Det er et lokalt firma som er støttende og positiv, fortsetter han.

 

Og det var kanskje på tide med ny drakt? Røyrås har tross alt hatt den gamle i noen år.

 

– Man kan absolutt si det var på tide. Den gamle drakten har jeg hatt i 24 år, så den har absolutt gjort nytten for seg – og vel så det, smiler han.

 

Vi kjenner han i grått og rødt, og nå blir det … akkurat det samme? Han humrer litt, for der i gården er det ikke for mange endringer.

 

– Fargene har fungert bra, så jeg fortsetter med de. Eneste forskjellen er sponsoren. Og det er forresten sølvfarge, men det ser vel kanskje grått ut etter så mye vask og bruk, humrer han.

 

Vi ønsker Rune lykke til i Finland.