– Spennende og interessant utfordring

Eirin Vinvand ligger an til å bli ny styreleder på Sørlandets Travpark på generalforsamlingen 3. mai. Hun understreker da også at valget må avholdes, men ser frem til å begynne i styret.

– Jeg synes det er spennende og interessant utfordring som jeg gleder meg til å ta fatt på, forteller hun.

Hun medgir at hun ikke svarte «ja» umiddelbart da spørsmålet kom.

– Jeg tok litt betenkingstid for å være helt sikker på at jeg ville gjøre dette. Det tok imidlertid ikke lang tid før jeg kom til konklusjonen at hvis jeg kan bidra med noe så vil jeg selvfølgelig gjøre det. Jeg tror min bakgrunn som aktiv i travet, pluss utdanning og bakgrunn som er relevant, er en styrke så da sa jeg ja. I tillegg synes jeg det er positivt med flere kvinner som engasjerer seg. Jeg er også forholdsvis ung og at det er en sammensatt gjeng i styret er nok en positiv ting, forklarer hun.

– Jeg har tidligere vært litt aktiv i travpolitikken i Kristiansand og Omegn, men det var kort tid før jeg dro til Oslo så det ble ikke så mye av det. Jeg har imidlertid vært med litt og fulgt med. Nå sitter jeg i styret i Norsk Travamatørforening. Av utdanning er jeg siviløkonom og jobber i Spareskillingsbanken, så jeg er heller ikke ukjent med tall og regnskap, legger hun til.

For de som ikke kjenner deg, hvem er Eirin Vinvand?

– Jeg er 34 år og fra Øvrebø. Der bodde jeg til 2014 før jeg flyttet til Oslo for studier og jobb. Så ble det ett år på Toten, og så kom vi tilbake til Øvrebø i vinter. Der har vi overtatt gården – og skal etter hvert få bygd stall så vi kan få hestene hjemme hos oss, smiler hun.

Hun har med seg to hester. En av hestene ble sågar Norgesmester på travparken i 2017: den trefoldige millionæren Tekno Jerken, også kjent som «direktøren», som hun fikk av tidligere eier Tor Brænden i 2020 da karrieren var over.

– Jeg har Tekno Jerken og en treårig sønn til denne. Tekno Jerken var jeg oppasser til i flere år. Jeg glemmer ikke de mange store opplevelsene han ga meg og løpene han var med i. Det var gøy å følge han i banen, men det er også en gøy hest å holde på med. Sønnen er tre år, men et stykke unna å starte. Han er nå nykastrert og jeg håper det gjør at han nå kan begynne å fokusere på det han skal fokusere på. Det er også en stor hest, kanskje 160 centimeter på manken, som trenger tid og det skal han få. Ellers så blir det vel at vi skaffer oss en hest til med tid og stunder, avslutter hun.