– Jeg stoler ikke noe på henne

Det har tatt litt tid, men sent som åtteåring kom Myra Prinsessa endelig til start for eier, trener og oppdretter Arne Daniel Halvorsen. Torsdag gjør den nå ni år gamle sørlandshoppa sin tredje start i karrieren på Klosterskogen.

– Jeg er vel ganske tålmodig. Alle sier jeg har hestene mine for lenge. Men denne har jeg jo lagd selv og da blir man ekstra tålmodig, understreker han, og legger til:

– Denne har jeg lagd og hatt selv. Hun er temt, men så har jeg hatt noen andre hester innimellom og så ble det ikke noe med det. Barnebarnet begynte imidlertid med henne for noen år siden, og nå har jeg tatt over. Det har tatt lang tid på å trene henne opp. I begynnelsen lignet hun vel på ei avlshoppe, og dette er tredje året hun er i skikkelig trening.

Selv om veien har vært lang, har Myra Prinsessa hatt noen fine resultater underveis. Dermed ble det enda enklere å holde på selv når han slet med å se lyset i enden av tunnelen.

– Hun har også vist litt på lokalkjøringer. Barnebarnet, Karianne, vant med henne på en lokalkjøring i fjor, og hun ble nummer to på en annen lokalkjøring. Det er jo også storesøster til Rams Bror som Jan Rune Gaustad har på stallen. Den hesten er jo ganske god og har vel kjørt inn noen hundre tusen, fortsetter han.

Hjemme på gården i Rykene trener man på. Halvorsen innrømmer at Myra Prinsessa ikke er den enkleste hesten å holde på med.

– Hun er litt sur, men det går fint. Jeg har blitt vant til det, småhumrer han, og legger til:

– Det har heldigvis aldri blitt for ille. Jeg kjører med slagreim for sikkerhets skyld, for jeg har jo noen erfaringer med andre hester også og vet at det kan skje, men hun har aldri slått i vogn. Det hadde jeg ikke akseptert.

Hoppa har så langt blitt upremiert i begge starter. Det har sin grunn.

– Hun er veldig til å galoppere. Det er litt ubeleilig, for å si det mildt. Men som Kolle sa etter løpet sist, så er det litt trav i henne. Men disse galoppene … Hun går bare rett over i galopp. Jeg vet ikke hvorfor, det har bare vært sånn med henne hele tiden. I trening kjører jeg henne litt med varmblodsene mine for å prøve å få litt fart i henne. Det er imidlertid ikke enkelt. Hun bare mister travet og hopper over her og der, sukker han.

Foran starten på Klosterskogen så har han et håp om premie, men vet veldig godt at det aller mest sannsynlige er at hoppa gjør hva hun har gjort i sine to første starter, nemlig å ødelegge for seg selv ved å galoppere.

– Hun kan nok rundt 1.36, og det kan gi henne en fin premie. Hun har så mye trening at den tiden skal hun greit kunne klare. Men, jeg stoler ikke noe på henne. Jeg er redd disse galoppene, legger han til.

Bilde: Arne Daniel Halvorsen med Myra Prinsessa og barnebarnet Karianne Lilleødegård.