– Jeg er strålende fornøyd

Det var mange fornøyde eiere og trenere etter løpene på travparken onsdag. Kanskje aller mest fornøyd var Bernt Ove Johnsen. Søgnesokningens Amon Esp var nemlig ute i prøveløp og tross innlagt galopp kom treåringen i mål greit under kravet.

 

– Jeg er strålende fornøyd, smiler Johnsen.

Det var kritisk et lite stykke da Lionel-sønnen spratt over i feil gangart. Da ble Johnsen skeptisk.

– Jeg er litt overrasket at han klarte det med galoppen i andre sving. Men han var flink.

At han skulle stå med en treåring som hadde gjennomført prøveløpet allerede i april så han ikke for seg i fjor høst.

– Da jeg satte denne i trening til Per Vetle gikk han over hesten og sa det var mye å jobbe med. På det tidspunktet trodde han det var mest sannsynlig med prøveløi den kommende høsten. Kals har imidlertid trent hesten godt og tatt han med noen turer på travparken og Klosterskogen. Utviklingen har vært over all forventning, legger han til.

Han er godt fornøyd jobben Per Vetle Kals legger ned og skryter av fasilitetene.

– Han gjør en god jobb og har en veldig god mentor. Hestene har det flott på Moe Gård. Der får dem være ute på store områder i flokk.

Noen debut blir det imidlertid ikke med det første.

– Han er ikke ferdig ennå, så jeg tror det drøyer litt. Planen er vel å vente til juni. Han har godt av å hente seg inn, trene på og få litt mer muskler, understreker han.

Amon Esp er det siste avkommet til avlshoppa Lovely Alma, som allerede har produsert bra for Johnsen. Treåringen minner da også mye om en av sine storebrødre

– Han er nesten prikk lik Alamacose. Det er samme type, samme steg, rett og slett bare fryktelig. Da Per Vetle første gang hadde med seg Amon på bane for å kjøre litt tenkte jeg at det der er jo Alamacose. Jeg visste jo at det ikke var det, men likheten er slående. Han legger kanskje enda et enda råere steg enn Alamacose, og legger fryktelig mye mark under seg. Nå må han bare få enda mer muskler på seg.

Fremgangen til treåringen er også et ekstra hyggelig etter nedturen da en annen storebror, One More Time, som døde i slutten av oktober i fjor.

– Det henger ennå litt igjen etter Time. Men jeg har en åring etter den samme faren som er prikk lik. Han heter Never Too Late og mammaen er Golden Hope, ei søster til alle disse andre. Han har jeg allerede så smått begynt å tømmekjøre. Han oppfører seg som en voksen hest og tegner utrolig bra. Jeg gleder meg allerede stort til den dagen han er klar, avslutter Johnsen.