Årsdebuterer i V75 på hjemmebane

 

Det er stort å ha starthest i V75 på hjemmebane, og for Silje Birkeland blir det ekstra spesielt når hun sender ut sin egenoppdrettede Bellfire i V75-2.

 

– Jeg har hatt noen hester opp gjennom, men nå er det kun Bell. Det har heller ikke vært så mange andre starthester, men det har litt med omstendighetene å gjøre. Jeg har også kjøpt litt ødelagte hester som ikke har gått an å fikse, forteller Birkeland.

 

Hun har alltid likt hester og fikk sin første avdankede traver for 25 år siden.

 

– Da begynte interessen min for fullt. I starten var jeg mer interessert i sprang og dressur, men etter hvert fant jeg ut at trav var noe man kunne drive med og tok fagbrevet mitt hos Tor Martin Moe, forteller hun.

 

Sammen med forloveden Kristian Sjo Paulsen har hun trent fram Bellfire til å bli en riktig fin traver. På sine 23 starter har hoppa kun vært utenfor premierekken tre ganger.

 

– Jeg og Kristian har gjort alt fra temming og innkjøring, til treningen selv. Hun har ikke vært vanskelig og vi har brukt veldig god tid på alt for å få en holdbar hest. Vi har ikke behandlet, men hun har hatt litt problemer med tannfelling. Det har gitt kusken en vanskelig jobb. Ellers er hun flink og glad, og elsker å gå løp og trene. Som regel er det vi som må sette begrensinger for hvor fort hun kan løpe. Hjemme blir hun kjørt tre dager i uken, også har hun en dag hvor hun gjør litt variert, forteller hun.

 

Femåringen har ikke vært å se i løpsbanen siden 23. november i fjor, og nå står hun på startstreken i V75-2 på hjemmebane.

 

– Hun har hatt litt ferie og trent på. Det en ble en fin sesong i fjor, så vi har forsøkt å bygge henne opp til en ny, fin sesong. Med det dårlige sporet på lørdag har vi ingen forventinger. Vi er fornøyde om hun henger med og holder seg i trav. Dag-Sveinung Dalen kjørte et hurtigjobb med henne for to uker siden og da var han fornøyd, sier hun.

 

Hun innrømmer at det er stas å ha starthest på en lørdag.

 

– Det er veldig gøy og deilig at det er kort vei hjem. Mannen har hovslagervakt på parken, så vi slår to fluer i en smekk, smiler hun.

 

Noen plan videre for Revenue-datteren er ikke lagt.

 

– Når tar vi et løp om gangen. Jeg blir så nervøs at jeg holder på å spy så fort jeg tenker på det, så jeg prøver å unngå å tenke på noe nytt løp, avslutter hun med et smil.