– En veldig fin avslutning

Lage Rosten ble dobbeltvinner på Sørlandets travgalla i helga med heder og ære til både Thai Ohio og Thai Greenwich, som henholdsvis årets tre- og fireåring. For evdølen, som ga seg med travsporten i fjor, var dette et fint punktum.

– Det var en veldig fin avslutning. Det kom også mange hyggelig kommentarer og det setter jeg pris på. Jeg var ikke så overrasket, for på forhånd mente jeg vi hadde en god sjanse til å vinne. Men, man vet jo aldri hvordan avstemmingen går, og det var også en jury der, forteller Rosten.

To utnevnelser og mange hyggelig kommentarer til tross, for Rosten er travet et avsluttet kapittel.

– For oss er det slik at nok er nok. Det var flere ting som gjorde at vi ikke kunne fortsette, og vi holdt kanskje på for lenge med utfordringene også. Jeg fikk jo også mange kommentarer og tilbakemeldinger fra folk som forstår vår posisjon. Vi hadde mange gode opplevelser i travet, men det er et eventyr som er slutt for vår del, slår han fast.

Er det mulig med et comeback? Evdølen heller kaldt vann i årene på dem som håper på dette.

– For oss er det slutt. Vi satset mye på unghester som vi kjøpte og utviklet. Det tar mye tid og krefter, og er også veldig krevende. Det var bare ikke mulig lenger, så da vi tok den avgjørelsen var det endelig, understreker han.

Selv om man nå har kvittet seg med hestene, er han likevel ikke helt ferdig med de firbeinte i hodet. Rosten har nemlig god oversikt over sine tidligere stallhester.

– Jeg følger godt med på travet og følger enda litt ekstra med når våre gamle hester er med. Det er jo fremdeles slik at jeg føler et eierskap til dem. Det blir kanskje mindre etter hvert, men for øyeblikket er følelsen fremdeles sterk, smiler han.

Men, hvor lett er det å følge med? Hestene ble spredt over alle hauger. Tidligere partner i Stall Hestehoven, Jørn Salvesen, overtok Thai Ohio og nå toårige Thai Terminator. Denne duoen er fremdeles i Norge. Thai Greenwich havnet imidlertid i Hollola, rett utenfor Lahti, i Finland, mens Thai Eros har fått et nytt hjem i Malta.

– Dem er jo på alle steder, som Norge, Finland og Malta, men det går faktisk greit å følge med. Det er jo på internett, avslutter han.