– Tørr ikke helt å drømme

Tor Birger Krageboen kunne juble mandag da hans Rookie Tile tok karrierens andre seier på travparken. Fireårshoppa avgjorde lett på oppløpet og vant med flere lengder. Selv om vinnertiden ikke skremte noen, var det åpenbart at Rookie Tile kunne utrolig mye mer enn det hun viste i ruskeværet på travparken.

– Det var imponerende, for hun lå jo langt etter. Hun gikk fort over mål og det var ingen konkurranse på slutten. Det var vel også mye å gå på, men Vidar kjører fornuftig og sparer henne til viktigere løp senere, forteller Krageboen.

Skrur man klokka tilbake høsten 2021 hadde han klare ambisjoner med Rookie Tile foran treårssesongen. Hoppa hadde vist fine saker og Krageboen hadde et håp om Hoppekriteriet og andre årgangsløp. Slik skulle det ikke gå.

– Hun mistet jo i realiteten hele sesongen. Det så ut som hun var klar tidlig, men det noe som skurret. Vi tok bilde og fant beinsplinter. Hun var imidlertid solgt som frirøntgen på auksjon, så det var frustrerende.  Det var ikke noen god følelse å miste kriteriet for jeg følte at jeg hadde en hest som var god nok, legger han til.

Men om hun ikke kunne være med i hoppekriteriet i fjor finnes det i hvert fall et hoppederby senere i år? Det er nesten så Krageboen ikke vil forhekse hoppas egen fremtid, for han vegrer seg litt for å snakke for mye om det.

– Jeg håper at hun kan ta steget videre og Derby er hovedmålet. Det er i hvert fall nok fart i henne. Men, jeg har hatt gode hester før og så har det skjedd noe. Jeg tørr ikke helt drømme siden jeg har hatt så mange nedturer i travsporten tidligere. Vi må bare ta et løp av gangen og så ser vi hvordan det ser ut etter hvert, understreker han.

En ting som Krageboen er klar på er at Rookie Tile er i de beste hender hos Stine Birkeland.

– Stine er flink og også veldig fornuftig. Hun gjør en kjempejobb og er så forsiktig med Rookie Tile. Men det er helt riktig som det har vært. Vi skal jo heller ikke miste hodet, for hoppa har bare gått fire løp. Hun skal ikke presses eller brukes ufornuftig. Dyrene skal ha det bra, det er kjempeviktig for meg. Vi har et håp om hva framtiden bringer, men vi må bruke fornuften, avslutter han.